Ulft, Netherlands

Plannen van Dremptenaren komen uit: 32 nieuwe woningen

De gemeente Bronckhorst wil medewerking verlenen aan de komst van 32 nieuwe woningen in Achter-Drempt op een nieuwbouwlocatie nabij de voetbalvelden van HC'03. Het nieuwbouwplan op de plek van oude basisschool is tot stand gekomen in overleg met Dremptenaren.
Tim Rondeel | 8 juni 2023 13:31 | Aangepast op 8 juni 2023 13:31
"Het is geweldig nieuws voor Drempt en we zijn heel blij dat we dit met elkaar hebben bereikt in nog geen drie jaar tijd", aldus Jeroen Huisintveld namens de Dorpsraad. "Het is heel bijzonder om vanaf het idee tot aan de vooravond van het bestemmingsplan betrokken te zijn bij de plannen." Het plan van de woningbouw komt van inwoners af, hun behoeften zijn door middel van een enquête opgehaald. "De hele woningdynamiek zag je terug komen in de antwoorden: starters, senioren en ook mensen die graag terug willen keren naar Drempt", schetst Huisintveld.

Ook het aantal huizen dat er nu komt voldoet volgens de Dorpsraad aan de behoefte vanuit inwoners. "Dat maakt het een bijzonder proces dat we doorlopen hebben", vindt Huisintveld. "Het aantal dat er komt is precies goed, niet te veel en niet te weinig." Er komen huizen voor starters, senioren en doorstromers op de woningmarkt. Ook komen er onder meer zestien rijwoningen. Als er meer behoefte blijkt te zijn, kunnen er ook meerdere appartementen in één rijtjes woning komen, op de boven- en onderverdieping.

Mix van jong en oud
Een van de grote drijfveren voor de initiatiefnemers om de woningbouw nieuw leven in te blazen was de zoektocht van jonge dorpsgenoten naar een betaalbare woning in Drempt. Toch is het voor het dorp niet alleen van belang dat de jongeren in het dorp blijven, ook de mogelijkheid voor senioren om door te stromen is van groot belang, meent Huisintveld: "Die zijn heel belangrijk voor Drempt. Ze zijn actief betrokken bij het verenigingsleven, zo zorgen sommigen voor het onderhoud van de voetbalvelden."

Levensvatbaarheid
Waar in Hoog-Keppel veel kritiek kwam op de manier hoe woningbouwplannen tot stand kwamen, is er in Drempt grote tevredenheid. De samenwerking met de projectontwikkelaar en de gemeente ziet Huisintveld als zeer positief: Het is denk ik een voorbeeld voor andere dorpen om zo de samenwerking aan te gaan. En het levert ook veel op voor gemeente want inwoners zijn blij en er is veel draagvlak." Ook met het oog op de toekomst zijn de plannen van harte welkom: "We hebben echt een mooie stap gezet voor de levensvatbaarheid voor het dorp, de doorstroom komt zo op gang."

Bouwen in Bronckhorst
Eerder dit jaar werd al bekend dat Bronckhorst woningen gaat bouwen in Baak, Velswijk en Halle. Dat de woningbouw zo’n vaart zou nemen in de gemeente, had Huisintveld een paar jaar terug niet verwacht. "Drie jaar geleden was de mind-set nog iets anders, en nu is het bouwen, bouwen, bouwen", aldus de Dremptenaar. "Het is bijzonder dat we daar toch beweging in hebben gekregen."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Zwarte Cross bezoekers weer fris en fruitig door plons in zwembad

Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 jul 2024 13:31

Lees ook

Bestuurder botst bewust tegen bord op rotonde in Hummelo

Een automobilist heeft dinsdagavond een grote aanrijding weten te voorkomen in Hummelo door met zijn...

35 sollicitanten voor burgemeestersfunctie in Bronckhorst

Maar liefst 35 sollicitanten hebben zich gemeld bij de commissaris van de Koning om de nieuwe burgem...

Bronckhorst wil na Hengelo ook opvanglocatie in Vorden

Bronckhorst wil in Vorden een tweede opvanglocatie voor jonge vluchtelingen in de gemeente realisere...

Bouw van IKC de Wijssel in Gendringen feestelijk afgetrapt

Voor basisschoolleerlingen in Gendringen begon de week net even anders dan normaal. Alle leerlingen ...

Hoge concentraties PFAS gevonden in het water in Bronckhorst

Waterschap Rijn en IJssel heeft hoge concentraties PFAS gemeten in het water op drie plekken in de g...

Komst Lancaster-monument in Zelhem stap dichterbij

De initiatiefnemers voor het nieuwe monument hebben goed nieuws gekregen van de provincie Gelderland...