Ulft, Netherlands

 

Petitie voor voorzieningen in ‘s-Heerenberg

Een petitie voor het behoud van voorzieningen in ’s-Heerenberg is meer dan duizend keer ondertekend. Het verdwijnen van het gemeentepunt uit Gouden Handen en een deel van het aanbiedstation is reden om de handtekeningenactie te starten.
Regio8 | 11 november 2019 11:08 | Aangepast op 11 november 2019 11:08
“Er verdwijnen steeds meer faciliteiten zoals banken, het gemeentehuis en nu een deel van het aanbiedstation”, zo schrijven de initiatiefnemers van de petitie. “Openbaar vervoer-verbindingen zijn verre van optimaal, hierdoor moet je als inwoner wel een auto hebben.” De gemeenteraad besloot donderdagavond tijdens de begrotingsbehandeling met een minieme meerderheid van dertien tegen twaalf stemmen tot het sluiten van de gemeentelocatie in Gouden Handen. Wel blijft het pand een loketfunctie behouden. Het aanbiedstation voor betaald afval wordt samengevoegd in Zevenaar, terwijl in het grensstadje een station voor gratis afval blijft bestaan. De initiatiefnemers willen dat beide besluiten worden heroverwogen.

Raadslid Wilfried Linssen van CDA Montferland, zelf woonachtig in ’s-Heerenberg, geeft aan dat de sluiting van het gemeentepunt in Gouden Handen een goede manier is om structureel bijna een ton te bezuinigingen. “Het is natuurlijk lastig, maar het heeft puur te maken met het financiële plaatje, onze situatie als Montferland is niet rooskleurig”, aldus Linssen, die de petitie voor kennisgeving aanneemt. “Dat is democratie, als een aantal mensen het er niet mee eens zijn en een petitie starten, hebben ze mijn zegen. Feit is wel dat het aantal bezoeken aan het punt verminderd is.”

Hoop op sterk signaal
Henk Groote van Lijst Groot Montferland, samen met Lokaal Belang, de PvdA en Fractie Mos tegenstander van de sluiting van het gemeentepunt in Gouden Handen, noemt de petitie een mooi initiatief. “Ik hoop dat ze een sterk signaal kunnen afgeven”, aldus de fractievoorzitter uit ’s-Heerenberg, die aangeeft voldoende andere mogelijkheden tot besparen te zien. “Misschien dat deze petitie wel zo gigantisch gaat leven dat de coalitie moet heroverwegen en toch op eigen beleid gaat schrappen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Snelweg A18 bij Doetinchem afgesloten door brand

Redactie REGIO8 | 30 mei 2023 22:26

Lees ook

Schot gelost bij het ziekenhuis in Winterswijk

Bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk is dinsdagmiddag een waarschuwingsschot g...

Ziekenhuizen Kleef open voor Nederlanders

De Duitse ziekenhuizen van zorginstelling Karl-Leisner-Trägergesellschaft in de Kreis Kleef hebben...

Eerste vluchtelingen aangekomen in Zelhem

De eerste vijftien minderjarige asielzoekers zijn maandag vanuit Ter Apel aangekomen op De Betteld b...

Ondersteuner jeugd start in Oost-Achterhoek

De pilot met een praktijkondersteuner jeugd voor huisartsen in Oost Gelre, Aalten, Berkelland en Win...

Man (22) overleden na ongeval in Halle

Een 22-jarige man uit de gemeente Oude IJsselstreek is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een o...

Gratis menstruatiespullen in voortuin Didam

Linda Koster heeft in haar tuin in de Doctor Ariënsstraat in Didam een box geplaatst met menstruati...