Parade van trekkers bij verzorgingshuizen

Gepubliceerd: 28-01-2022 21:01. Bijgewerkt: 28-01-2022 22:03

Tientallen boeren hebben vrijdagavond bewoners van verschillende verzorgingshuizen in Ulft en Gendringen een hart onder de riem gestoken met een lichtjestocht. Na een heftige periode met onder meer een corona-uitbraak, wilden de initiatiefnemers zorgen voor een leuke avond.


"Het zorgt voor een hele grote glimlach, het doet even die nare tijd helemaal vergeten", zegt initiatiefnemer Elona Kemperman, die werkt op locatie De Meulenbeek van zorgorganisatie Azora in Ulft. Deze locatie werd eind vorig jaar getroffen door een uitbraak van het coronavirus. Daardoor werden bezoeken tot een minimum beperkt. "Dat was een hele heftige tijd", geeft Kemperman aan. "Toen het weer open mocht, mocht ik de mensen vertellen dat ze weer los mochten. Wat ik toen zag, het was net een bevrijdingsdag. Het was echt heftig, heel emotioneel."

Als afsluiting van de zware periode werd lokale boeren om hulp gevraagd. Tientallen trekkers werden versierd om Azora-locaties De Meulenbeek, Debbeshoek en De Oevelgunne te bezoeken. "Wij knopen er een paar lampjes en we bezorgen die mensen gewoon een mooie avond", zegt Thijs Hettelaar, een van de deelnemers. "Er zijn veel bewoners die door corona weinig aanloop hebben gehad. Voor ons is het een kleine moeite."


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)