Ulft, Netherlands

Palmeiras trotse winnaar van zonovergoten Terborg Toernooi

Het Terborg Toernooi voor Onder 19-jeugdteams is zondag gewonnen door Palmeiras. De Brazilianen wonnen op het zonovergoten sportpark De Paasberg in de finale met 2-0 van PSV en mochten daarom na drie dagen voetballen de beker omhoog tillen.
Jasper Hazelaar | Michiel Eberwijn | 5 juni 2023 13:53 | Aangepast op 5 juni 2023 13:53
“Het is fantastisch om de trofee omhoog te houden”, zegt de zeventienjarige aanvaller Arthur van de Braziliaanse winnaar. “Deze herinnering houden we voor altijd bij ons. Het is mooi dat ons harde werk hier wordt beloond.” Ook voor Irakli Yegoian van het combinatieteam FC Twente/Heracles Almelo was het een mooi weekend. Nadat hij vrijdag zijn eerste profcontact bij de Enschedese club tekende, werd hij op zondag verkozen tot beste speler. “We waren dit toernooi echt een team en dat hebben we laten zien met de derde plek”, aldus Yegoian, die genoot van de wedstrijden in Terborg. “Als je de kans krijgt om tegen Brazilianen en Denen te mogen voetballen, dat is ander voetbal. Het is alleen maar leren en ervaring opdoen.”

Verspreid over het weekend kwamen ongeveer 7.500 bezoekers op het toernooi af. Ook vonden de nodige scouts en anderen bekenden uit de voetballerij de weg naar Sportpark de Paasberg. “Het toernooi heeft uit een verleden natuurlijk al een goede naam”, zegt Ernest Faber, hoofd jeugdopleiding bij verliezend finalist PSV. “Je ziet ook veel talent uit verschillende lichtingen, dat is mooi om te zien.” Voor de Braziliaanse Arthur was het een extra motivatie om zich te laten zien aan scouts: “Dit toernooi is een goede kans om ons voetbal aan de wereld te laten zien.”

Engelse club
Met Fluminense en het jeugdtteam van Ghana waren er wat late annuleringen in aanloop naar het toernooi. De organisatie van het toernooi is echter alweer ambitieus voor volgend jaar. Na onder meer Tottenham Hotspur en Manchester United hoopt Peter Berendhaus weer een Engelse deelnemer te lokken. “En misschien ook wel een Duitse club, dat betekent dat we minder Nederlandse deelnemers hebben”, zegt de toernooidirecteur, die wel onder de indruk was van onder meer PSV en SC Heerenveen. “Maar dit jaar was Palmeiras wel echt de terechte winnaar.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Terborg|Terborg Toernooi|Voetbal|

Lees ook

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...

Vrachtwagens mogen weer door kern van Etten en Terborg rijden

Vrachtwagenchauffeurs mogen van de gemeente Oude IJsselstreek weer door het centrum van Terborg en E...

Matig De Graafschap wint wel van FC Den Bosch

Na twee nederlagen tegen Brabantse ploegen heeft De Graafschap vrijdagavond op De Vijverberg gewonne...

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van traine...

Weikamp legt met trots gevoel rol als De Graafschap-commissaris neer

Sjoerd Weikamp is (bijna) gestopt als commissaris bij De Graafschap. Hij trad in 2013 toe tot de RvC...