Ulft, Netherlands

Zomerschool Montferland weer van start

In Montferland is woensdag de zesde editie van de zomerschool officieel van start gegaan in de bibliotheek in Didam. De deelnemers zijn vooral kinderen van nieuwkomers en kinderen die extra taalondersteuning nodig hebben.
Charlotte van de Kant | 29 juli 2022 10:23 | Aangepast op 29 juli 2022 10:23
"De kinderen die hier komen, praten waarschijnlijk thuis een andere taal dan Nederlands", vertelt vrijwilliger Freddy van Dijken. "De ouders spreken vaak nog minder goed Nederlands. We vinden het belangrijk dat ze ook Nederlands blijven spreken als ze niet naar school gaan." De leerlingen zijn drie dagen in de week van 09.00 tot 12.00 uur op een creatieve manier bezig met de Nederlandse taal. "Het is niet alleen maar tekenen en taal, er zijn ook andere leuke creatieve dingen die ze moeten doen", vertelt wethouder Henk Groote die de zomerschool mocht openen. "Spelend leren is een belangrijk doel ervan." Het is voor wethouder Groote de eerste officiële opening in zijn nieuwe functie. "Toch wel even spannend", laat hij weten. "Ook vooral met het kritische publiek van kinderen. Kinderen zijn altijd heel eerlijk en als het dan je officiële openingsdaad is, dan is dat wel een spannend momentje."

De zomerschool wordt georganiseerd door de bibliotheek en dat wordt dit jaar voor de eerste keer gedaan op de nieuwe locatie. "Dat is even wennen, we waren gewend dat we in de oude bibliotheek iets meer ruimte hadden, maar hier hebben ze ook hele mooie ruimtes", laat Van Dijken weten. "Wat zo leuk is hier, is dat gisteren de hele dag oudere bewoners langsliepen. Het gaf een leuke dynamiek voor de bewoners die in Meulenvelden wonen."

Juffen en meesters
De lessen worden gegeven door studenten van de pabo die op deze manier weer veel ervaring opdoen. "Zij zorgen voor leuke opdrachten", vertelt Van Dijken. "Ik ben als vrijwilliger betrokken om ze daarin te ondersteunen. Ik ben zelf ook docent en heb zelf zes weken vakantie. Ik heb verder toch niks anders te doen, dus dan kan ik maar beter lekker helpen."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Zomerschool|

Meest gelezen

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 28 sep 2023 11:07

Tranen bij afscheid van geliefde marktkoopman in 's-Heerenberg

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 28 sep 2023 16:59