Ulft, Netherlands

Weer incident bij afsluiting van Keppelseweg

Bij de wegafsluiting van de Keppelseweg in Doetinchem is maandagochtend alweer een verkeersregelaar aangereden. Sinds de route naar Laag-Keppel niet meer begaanbaar is vanuit de stad hebben er al meerdere conflicten plaatsgevonden.
Jasper Hazelaar | 19 september 2022 15:48 | Aangepast op 19 september 2022 15:48
“Het is niet zo dat er bewust op hem is ingereden”, verklaart de agente die maandagochtend ter plaatse was over het nieuwste incident. Er ontstond onenigheid toen de automobilist vanaf het bedrijventerrein de afgesloten parallelweg op wilde draaien. “De verkeersregelaar gaf aan dat die weg afgesloten is", aldus de agente. "Toen ontstond er een woordenwisseling en is de automobilist doorgereden en is de verkeersregelaar geraakt.” De man is nagekeken door ambulancepersoneel, maar kwam er met een pijnlijke knie vanaf. Hij heeft zijn werkzaamheden na het incident hervat. Van de bestuurder van de auto ontbreekt ieder spoor. Hij riskeert een boete voor het negeren van een geslotenverklaring.

Bij eerdere incidenten was er volgens de gemeente Doetinchem wel sprake van het bewust aanrijden en is ook aangifte gedaan. Op dinsdag 16 augustus ging het voor het eerst mis, toen werd er aangifte gedaan voor een bewuste aanrijding en twee andere situaties. Een week later was het opnieuw raak. De gemeente sprak toen van een ‘ernstig incident’, terwijl de betrokken bestuurder zich niet herkende in het verhaal. De politie bevestigt meerdere aangiftes in behandeling te hebben. “Op dit moment hebben wij nog niemand aangehouden en doen we nog onderzoek”, aldus een woordvoerder.

Nog ruim twee weken
De Keppelseweg zit sinds midden augustus dicht. Onder meer de rijstroken van de hoofdrijbaan worden smaller gemaakt, ook komt er een ‘flauwe uitwijking’ bij de grens van de bebouwde kom om verkeer langzamer te laten rijden. De eerste fase is op vrijdag 7 oktober afgerond, de rotonde met de Plakhorstweg gaat dan weer open. De tweede fase van het werk start op maandag 10 oktober.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees ook

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Inwoners willen meer relaxen en loungen in centrum Doetinchem

Het idee om verschillende zit- en relaxvlonders te plaatsen in de Doetinchemse binnenstad, is tijden...

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...