Ulft, Netherlands

 

Vrijdag sneeuw verwacht in de Achterhoek

De Achterhoek moet zich de komende dagen gaan klaarmaken voor een wit winterwonderland als we weerman Gerrit Vossers mogen geloven. Volgens de weerman neemt de komende nacht de bewolking toe en komt er ook wat neerslag mee.
Serena Speet | 1 april 2022 11:42 | Aangepast op 1 april 2022 11:42
"De storing die eerst meer noordelijk zou blijven, schuift nu toch over Nederland heen", vertelt Gerrit Vossers. De temperatuur daalt tot net iets boven het vriespunt, maar volgens Vossers kan er komende nacht al een beetje natte sneeuw bij zitten. “Morgen gaat er al wat meer neerslag vallen en krijgen we al te maken met de storing, maar ook in de nacht naar de vrijdag toe.” Er komt donderdag neerslag maar hier kan ook natte sneeuw bijzitten. De sneeuw kan zelfs nog blijven liggen in de nacht naar vrijdag toe. Vossers geeft aan dat je bijna zou denken dat het een 1 aprilgrap is. De temperatuur komt dan niet verder dan een graadje of 5. “De wind trekt ook aan die dag dus het kan aardig koud aanvoelen", aldus Vossers. "De meeste sneeuw zal wel meer zuidelijk van ons vallen. Wij zitten een beetje op het randje dus het gaat spannend zijn hoe het uitpakt."

“Vrijdag suddert het nog een klein beetje na", vertelt de weerboer. "Later op de dag wordt het allemaal droger. Verwachting is toch wel dat er z’n dertig millimeter aan neerslag kan vallen." De sneeuw is wel vrij snel weer weg omdat we een warme ondergrond hebben. In het weekend hebben we weer opklaring. Temperaturen kunnen dan ’s nachts zakken tot dicht bij het vriespunt maar overdag krijgen we er veel zon bij. Na het weekend gaan we weer richting de twaalf graden overdag.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Sneeuw|

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Lees ook

Weerboer Gerrit voorspelt einde aan winterse omstandigheden

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...