Ulft, Netherlands

Vriend van bondscoach kijkt samen naar Oranje in Braamt

Op meerdere plekken in de Achterhoek werd maandagavond gezamenlijk gekeken naar de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal, zo ook bij de nieuwe multifunctionele accommodatie de Braempt in Braamt. Voetballiefhebber Fred Baars, vriend van Louis van Gaal, was maandagavond aanwezig in het dorpshuis.
Charlotte van de Kant | 22 november 2022 16:37 | Aangepast op 22 november 2022 16:37
“Je kunt wel alleen in huis gaan zitten maar dat is lang niet zo leuk als dit. Dat je dit samen kan meemaken”, vertelt Theo Hunting, vrijwilliger bij de nieuwe multifunctionele accommodatie de Braempt. Op deze nieuwe locatie werd maandagavond gezamenlijk gekeken naar de wedstrijd tussen Nederland en Senegal op het WK voetbal. Ook Fred Baars kijkt in de accommodatie mee op het scherm naar de wedstrijd. De voetballiefhebber is al jaren bevriend met de bondscoach van het Nederlands Elftal, Louis van Gaal. “Dat is al meer dan dertig jaar vriendschap, waarin ik hem overal heb gesteund. Alleen nu doe ik dat via de app of via de e-mail en dat vind ik nog steeds prachtig", vertelt Baars.

De Braempt is een nieuwe ontmoetingsplek voor alle inwoners uit Braamt. Volgens Hunting is er bijna geen horeca meer in het dorp en kwam met name vanuit de jongeren de vraag om dit te organiseren. “Je creëert ook een binding met jong en oud en dat is de bedoeling van het dorpshuis. We hebben geluk dat we multifunctioneel zijn en daarbij is iedereen welkom.” Ook Baars is met veel genoegen aanwezig: "Ik vind dit prachtig. Een nieuw multifunctioneel gebouw en dan is het leuk dat er activiteiten zijn. En één van die activiteiten is nu Oranje aanmoedigen, geweldig!”

Spanning
Tot de laatste minuut keken de inwoners van Braamt met spanning naar de wedstrijd. “Ik zei elke keer nog: 'We krijgen zo dadelijk een doelpunt'", vertelt Hunting die de wedstrijd goed in de gaten hield. “Ik kon zien dat Senegal op een gegeven moment een paar ballen naar de uitlijn speelde. Die werden vermoeid.” De vrijwilliger van de Braempt is positief gestemd over Van Gaal: “Ik moet ook een complimentje maken naar de bondscoach, dat die met keeper Noppert een goede keuze heeft gemaakt vandaag.”

Groeten vanuit Qatar
Oranje won uiteindelijk met 0-2, een uitslag die van tevoren is voorspeld door Baars. Voordat de wedstrijd begon heeft hij zijn vriend Van Gaal nog succes gewenst. “Ik heb hem vandaag ook een berichtje gedaan en succes gewenst en veel voetbalplezier”, vertelt Baars die ook een reactie kreeg van de coach en zijn vrouw. “Dan krijg je keurig van Truus en Louis een berichtje terug van: ‘Dank jullie en heel veel plezier. Lieve groeten vanuit Qatar.’”

Achterhoeks tintje
Als voetballiefhebber hoopt Baars dat het toernooi ook nog een Achterhoeks tintje krijgt. “Men kijkt hier met veel plezier naar Luuk de Jong. Dus ik zou het fantastisch vinden als hij nog een paar invalbeurten krijgt, waarbij hij een belangrijk doelpunt maakt of voorbereidt."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Braamt|Voetbal|Nederlands Elftal|

Meest gelezen

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

Redactie REGIO8 | 28 mrt 2024 09:44

Lees ook

Önal terug in basis De Graafschap na blessure, Hillen start op de bank

Met Basar Önal op de linkervleugel en verdediger Rio Hillen op de bank gaat De Graafschap vrijdagavo...

Van Huizen sluit voetbalcarrière af met 'laatste wedstrijd' in Wenen

Voormalig De Graafschap-verdediger Toine van Huizen heeft met pijn in zijn hart zijn voetbalschoenen...

DZC Vrouwen verslaat Mannen bij Doetinchemse Sportverkiezing

In een tot de nok toe gevuld Schouwburg Amphion zijn maandagavond de prijzen uitgedeeld voor de Doet...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

Vrouwenteam van De Graafschap wil zo snel mogelijk naar de eredivisie

De vrouwen van De Graafschap, die nu nog spelen onder de vlag van Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek,...

De Graafschap verliest zicht op directe promotie

De Graafschap heeft vrijdag na een doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Groningen het zicht op directe p...