Ulft, Netherlands

 

Vriend van bondscoach kijkt samen naar Oranje in Braamt

Op meerdere plekken in de Achterhoek werd maandagavond gezamenlijk gekeken naar de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands Elftal, zo ook bij de nieuwe multifunctionele accommodatie de Braempt in Braamt. Voetballiefhebber Fred Baars, vriend van Louis van Gaal, was maandagavond aanwezig in het dorpshuis.
Charlotte van de Kant | 22 november 2022 16:37 | Aangepast op 22 november 2022 16:37
“Je kunt wel alleen in huis gaan zitten maar dat is lang niet zo leuk als dit. Dat je dit samen kan meemaken”, vertelt Theo Hunting, vrijwilliger bij de nieuwe multifunctionele accommodatie de Braempt. Op deze nieuwe locatie werd maandagavond gezamenlijk gekeken naar de wedstrijd tussen Nederland en Senegal op het WK voetbal. Ook Fred Baars kijkt in de accommodatie mee op het scherm naar de wedstrijd. De voetballiefhebber is al jaren bevriend met de bondscoach van het Nederlands Elftal, Louis van Gaal. “Dat is al meer dan dertig jaar vriendschap, waarin ik hem overal heb gesteund. Alleen nu doe ik dat via de app of via de e-mail en dat vind ik nog steeds prachtig", vertelt Baars.

De Braempt is een nieuwe ontmoetingsplek voor alle inwoners uit Braamt. Volgens Hunting is er bijna geen horeca meer in het dorp en kwam met name vanuit de jongeren de vraag om dit te organiseren. “Je creëert ook een binding met jong en oud en dat is de bedoeling van het dorpshuis. We hebben geluk dat we multifunctioneel zijn en daarbij is iedereen welkom.” Ook Baars is met veel genoegen aanwezig: "Ik vind dit prachtig. Een nieuw multifunctioneel gebouw en dan is het leuk dat er activiteiten zijn. En één van die activiteiten is nu Oranje aanmoedigen, geweldig!”

Spanning
Tot de laatste minuut keken de inwoners van Braamt met spanning naar de wedstrijd. “Ik zei elke keer nog: 'We krijgen zo dadelijk een doelpunt'", vertelt Hunting die de wedstrijd goed in de gaten hield. “Ik kon zien dat Senegal op een gegeven moment een paar ballen naar de uitlijn speelde. Die werden vermoeid.” De vrijwilliger van de Braempt is positief gestemd over Van Gaal: “Ik moet ook een complimentje maken naar de bondscoach, dat die met keeper Noppert een goede keuze heeft gemaakt vandaag.”

Groeten vanuit Qatar
Oranje won uiteindelijk met 0-2, een uitslag die van tevoren is voorspeld door Baars. Voordat de wedstrijd begon heeft hij zijn vriend Van Gaal nog succes gewenst. “Ik heb hem vandaag ook een berichtje gedaan en succes gewenst en veel voetbalplezier”, vertelt Baars die ook een reactie kreeg van de coach en zijn vrouw. “Dan krijg je keurig van Truus en Louis een berichtje terug van: ‘Dank jullie en heel veel plezier. Lieve groeten vanuit Qatar.’”

Achterhoeks tintje
Als voetballiefhebber hoopt Baars dat het toernooi ook nog een Achterhoeks tintje krijgt. “Men kijkt hier met veel plezier naar Luuk de Jong. Dus ik zou het fantastisch vinden als hij nog een paar invalbeurten krijgt, waarbij hij een belangrijk doelpunt maakt of voorbereidt."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Braamt|Voetbal|Nederlands Elftal|

Meest gelezen

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

WK 2026 is de droom voor DrainTalent uit Beek

Met Sparta en FC Utrecht als klant is het Achterhoekse veldsysteem de DrainTalent hard op weg om een...

Bijvelds wil negatieve spiraal in het verleden laten

De Graafschap treft vrijdagavond met TOP Oss een tegenstander waar Peter Bijvelds acht jaar lang de ...

Lucassen speelt komend seizoen voor NAC

Boyd Lucassen van Go Ahead Eagles speelt komend seizoen voor NAC Breda. De 23-jarige vleugelverdedig...

Racisme in amateurvoetbal: 'Je moet er maar mee leren leven'

Ondanks de anti-discriminatie programma's van de KNVB en de campagne 'Ons voetbal is van iedereen', ...

Worm keert bij PSV terug in Nederland

Siri Worm keert komend seizoen terug op de Nederlandse voetbalvelden. De dertigjarige verdedigster u...

De Jong wordt derde Achterhoeker op een WK Voetbal

PSV-aanvaller Luuk de Jong gaat als enige Achterhoeker met het Nederlands voetbalteam naar het WK in...