Ulft, Netherlands

 

Veel kritiek op afsluiten van de Dorpsstraat

De Dorpsraad Hummelo en meerdere inwoners zijn niet te spreken over het besluit om de Dorpsstraat en de IJsselweg in Laag-Keppel af te sluiten. Op de Facebookpagina van de gemeente regent het klachten over de afsluiting, waardoor twee bruggen over de Oude IJssel voorlopig niet kunnen worden gebruikt door doorgaand verkeer.
Jasper Hazelaar | 31 augustus 2022 14:35 | Aangepast op 31 augustus 2022 14:35
“Het afsluiten van de op dit moment enige overgebleven hoofdader tussen Bronckhorst, Doetinchem en Montferland zorgt voor een onevenredig verdeelde druk op het wegennet rondom Hummelo en Keppel”, schrijft de Dorpsraad Hummelo in een reactie. Er wordt onder meer gewaarschuwd voor toenemende verkeersdruk op de Horstweg nabij De Kruisberg in Doetinchem en Eldrikseweg in de richting van Angerlo. Bronckhorst en de provincie besloten om de Dorpsstraat vanaf woensdag af te sluiten voor het doorgaande verkeer. Dit naar aanleiding van de verhoogde verkeersdruk vanwege de afsluiting van de Keppelseweg in Doetinchem.

Dat er maatregelen moeten komen vanwege het toegenomen verkeer, wordt door de Dorpsraad Hummelo onderkend. De partij opperde het idee om een eenrichtingsweg in te stellen langs de werkzaamheden en op de Dorpsstraat. “Wij hebben helaas geen gehoor gevonden bij wethouder, ambtenaren en projectleiders”, meldt de Dorpsraad Hummelo. Een tijdelijke eenrichtingsweg langs de Keppelseweg was volgens de provincie en de gemeente Doetinchem echter geen optie. “Op die parallelweg fietsen nu ook scholieren en er moeten ook bussen en landbouwvoertuigen overheen”, meldt een woordvoerder.

‘Ramgek in de Dorpsstraat’
De Dorpsraad Keppel en Eldrik geeft aan dat de maatregelen broodnodig waren. “Maar er had wel wat meer creativiteit en denkkracht in de tijdelijke oplossing kunnen gaan zitten”, zegt voorzitter Marius Strijker. Voorop staat voor Strijker echter het belang van bewoners van de Dorpsstraat, die worden geconfronteerd met negenduizend passerende voertuigen per etmaal: “Wat er normaal doorheen gaat is al genoeg voor de toekomstige maatregelen. Er gaat nu qua verkeersbewegingen een dikke schep bovenop, dus ik kan me voorstellen dat ze in de Dorpsstraat ramgek worden.”

Regen van kritiek
Op de Facebookpagina van de gemeente Bronckhorst hebben honderden mensen gereageerd op het besluit, voornamelijk uit onbegrip. Van ondernemers die niet meer voor hun werk naar de andere kant van de Oude IJssel kunnen komen, tot bezorgde inwoners. De Gemeente Bronckhorst wil later vandaag met een reactie komen op al deze opmerkingen en geeft op de eigen pagina al antwoord op een reeks aan veelgestelde vragen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Laag-Keppel|Hoog-Keppel|Hummelo|

Meest gelezen

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Historische klinkers blijven voorlopig liggen in 's-Heerenberg

Charlotte van de Kant | 28 nov 2022 15:54

Lees ook

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding nabij Zelhem

Bij een aanrijding door een inhaalactie nabij Zelhem zijn dinsdagochtend vier gewonden gevallen. Bij...

Automobilist botst op landbouwvoertuig bij Hummelo

Een automobilist is vrijdag op de weg tussen Hummelo en Laag-Keppel op een landbouwvoertuig gebotst....

Gouden Karper in Hummelo vanaf nu Hofleverancier

Het 101 jaar oude restaurant De Gouden Karper in Hummelo mag zich vanaf nu Hofleverancier noemen. Ho...

Vriese wil met EP doorbreken als soloartiest

Als coverzangeres heeft Sandra Vriese veel feesttenten in de Achterhoek gezien, maar nu kiest ze voo...

Dorpsraden trekken handen af van Dorpsstraat-afsluiting

Na een langdurig participatietraject trekt de Dorpsraad Hummelo alsnog de handen af van het plan om ...

Hummelose quiz over Bronckhorster monumenten

Iedere dag, stipt om 18.00 uur, zit Han van der Lans in Hummelo klaar achter zijn laptop om tien qui...