Ulft, Netherlands

 

Oplossing voor verkeersimpasse Laag-Keppel

Voor de langdurige verkeersproblematiek rond Laag-Keppel is een oplossing gevonden. Na overleg tussen ondernemers, belangengroepen en inwoners is er een advies aangedragen, wat onder meer betekent dat het doorgaande verkeer vanuit Wehl en Hummelo wordt geweerd uit het stadje.
Jasper Hazelaar | 15 april 2022 12:17 | Aangepast op 15 april 2022 12:17
Het advies houdt in dat de weg tussen Laag-Keppel en Hummelo, de Hummeloseweg, vanaf de rotonde bij De Woordhof wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor lokaal verkeer tussen Laag-Keppel en Hummelo blijft de route begaanbaar, waarbij er extra aandacht komt voor de fietsoversteek bij de rotonde. Ook de weg van Wehl naar Laag-Keppel wordt afgesloten. Omdat er een uitzondering komt voor landbouwverkeer, is het plan om hier een landbouwsluis te plaatsen in de Barlhammerweg. Deze moet nabij het TOP aan de Wehlse zijde van de Oude IJssel komen, of ter hoogte van de gemeentegrens met Doetinchem.

Daarmee moet de rust qua verkeer terugkeren op wegen in Laag-Keppel, een wens van de bewoners. Edward Goossens woont sinds twee jaar aan de Dorpsstraat. Hoewel hij de voorgeschiedenis, waarin gemeente en bewoners tegenover elkaar kwamen te staan, niet kent, is hij als lid van de klankbordgroep wel blij met de oplossing: “Het is ook hoog tijd. Er rijden dagelijks bijna zevenduizend auto’s door een straatje dat er totaal niet voor gemaakt is. We hebben het nu beklonken door een eenvoudig plan, dat gedragen is door de inwoners en ondernemers. Het is echter nog een intentie, een advies. De opvolging moet nu blijken.”

Hummeloseweg blijft open
Voor het dorp Hummelo was juist van belang dat de Hummeloseweg open bleef, ook aan die wens is voldaan. “Dit is waar we vier jaar lang mee bezig zijn geweest”, zegt Niels Gosselink namens de Dorpsraad Hummelo. “Voor ons als Hummelo hoefde er niks te veranderen, maar dit zijn plannen die wij gezamenlijk dragen. Nu zijn de gemeente en de provincie aan zet.”

Financiering
Bronckhorst en Gelderland maken de komende tijd afspraken, onder meer over de financiering. De landbouwsluis op de weg richting Wehl moet dit jaar nog worden geplaatst. “Streven is dat alle maatregelen in 2023 zijn gerealiseerd en de verkeersonveiligheid en de verkeersoverlast op Dorpstraat en de Hummeloseweg tot het verleden behoren”, laten de gemeente en de provincie in een gezamenlijke verklaring weten.

Zomerdijk aanpassen
Omdat de aanpassingen rond Laag-Keppel zorgen voor andere verkeersstromen moet ook een weg nabij Achter-Drempt worden aangepakt. De provincie en de gemeente verwachten dat er meer verkeer over de Zomerweg, tussen Doesburg en Hummelo, gaat rijden door de toekomstige aanpassingen. Ook de Sliekstraat, vanaf Hummelo richting Doetinchem, wordt vermoedelijk vaker gebruikt.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal


Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vreugde bij bewoners na plaatsing landbouwsluis bij Dorpsstraat in Laag-Keppel

Tim Rondeel | Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 20 mrt 2023 16:38

Lees ook

Hofstede verbindt lot niet aan trainer Snoei

Peter Hofstede ziet voldoende toekomst voor zichzelf bij De Graafschap. Na het mislopen van promotie...

Montferland koopt grond voor woningen

Montferland heeft bijna drie hectare landbouwgrond in Zeddam aangekocht voor de realisatie van woni...

De Graafschap wint met 0-4 bij FC Dordrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een ruime overwinning geboekt op bezoek bij hekkensluiter FC Dordre...

Schaatsen kan op ijsbaan in Winterswijk

De eerste dag van de astronomische winter is een feit en precies op deze dag kan er al geschaatst wo...

Elektriciteitsnet in Achterhoek stroomt vol

Het elektriciteitsnet raakt in delen van de Achterhoek vol, waardoor er volgens netbeheerder Liander...

Grote brand legt schuur bij Zelhem in de as

Een schuur in het buitengebied van Zelhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand. Een naa...