Ulft, Netherlands

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Foto: REGIO8
Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal de IJsselweide. Iemand die alles van de vereniging weet is Hannie Koster, ze was in de jaren '70 een van de oprichters en is nog altijd betrokken bij het wel en wee van de gym in Ulft.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 12 april 2024 13:35 | Aangepast op 12 april 2024 13:35
"Toen ik aan de gym begon had ik niet het idee om vijftig jaar in Ulft gymles te geven, maar ik heb het nu toch voor elkaar", laat Hannie Koster weten. In 1974 startte Koster samen met een groep andere enthousiastelingen Ulfariet op. "Er was nog geen gymvereniging in Ulft en ze dacht: 'mijn kinderen wil ik ook lekker laten sporten dus ik begin samen met een aantal anderen een gymgroep'", zo schetst voorzitter Bart Pelgrom. "En uiteindelijk is die uitgegroeid naar een groep die nu 160 leden heeft."

Volgens de oprichtster is het succes van de gymnastiekvereniging te verklaren: "We hebben een hele fijne jeugdopleiding en we zitten gewoon goed in elkaar met het bestuur. Ik kan er wel heel tevreden op terugkijken." Want haar functie in het bestuur legt Koster na 50 jaar neer. "Ik blijf nog wel een jaartje lesgeven, alleen in het bestuur stop ik nu wel. Dat gaat nu allemaal een beetje anders, maar de gym op zich vind ik nog wel leuk."

Juf Hannie
Menig Ulftenaar heeft vroeger gesport bij Ulfariet en les gehad van juf Hannie. Nog steeds krijgt elke maandagavond een groep van twintig ouderen les, en dat gaat er nog net zo fanatiek aan toe als 50 jaar geleden. "Ik wil niet dat ze op de bank blijven zitten, op de bank komen ze tijdens mijn les niet vaak op. Tijdens het lopen wordt de week doorgenomen als ze beginnen, maar als ze eenmaal bezig zijn moeten ze wel oefeningen doen."
Training Ulfariet Foto: REGIO8
Uitvoering
Ulfariet hoopt zondag tijdens de jubileumuitvoering veel bezoekers te ontvangen en ook oud-leden welkom te heten. "Alle groepen zullen daar een stukje laten zien wat ze zoal doen. Ook de selectie zou een aantal uitvoeringen doen", schetst Pelgrom.

En de groep van Juf Hannie? "De dames die jonger dan ons zijn doen een oefening en die willen met alle geweld dat mijn dames ook meedoen", geeft Koster aan. "Eerst wilden die dat niet, maar ik heb net zo lang lopen kletsen tot ze toch mee doen, dat vind ik wel leuk en het is gewoon voor de lol."

Lees meer over:

Gymnastiek|Ulft|Turnen|

Lees ook

Automobilist slaat over de kop op bedrijventerrein in Ulft

Een automobilist is zondag aan het begin van de avond over de kop geslagen in Ulft. De man vloog uit...

Nog altijd zorgen over drinkwater in Achterhoek, kookadvies geldt tot woensdag

Ruim twintigduizend inwoners van de Achterhoek moeten in ieder geval tot woensdagavond hun kraanwate...

Jubileumeditie Huntenkunst is reis rond de wereld

De dertigste editie van Huntenkunst staat op het punt van beginnen. De jaarlijks terugkerende kunstm...

Jongerencentrum Ulft moet alweer op zoek naar nieuw thuis

Het pas geopende jongerencentrum aan het Kennedyplein in Ulft moet op zoek naar een nieuw onderkomen...

Housheer bij selectie handbaldames voor Olympische Spelen

Een verrassing is het niet, maar Dione Housheer uit Ulft is door bondscoach Per Johansson opgenomen ...

Kookadvies in Liemers voorbij, nu zorgen over drinkwater in de Achterhoek

Het kookadvies voor kraanwater in een groot deel van de Liemers is dinsdagavond door Vitens ingetrok...