Ulft, Netherlands

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Foto: REGIO8
Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal de IJsselweide. Iemand die alles van de vereniging weet is Hannie Koster, ze was in de jaren '70 een van de oprichters en is nog altijd betrokken bij het wel en wee van de gym in Ulft.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 12 april 2024 13:35 | Aangepast op 12 april 2024 13:35
"Toen ik aan de gym begon had ik niet het idee om vijftig jaar in Ulft gymles te geven, maar ik heb het nu toch voor elkaar", laat Hannie Koster weten. In 1974 startte Koster samen met een groep andere enthousiastelingen Ulfariet op. "Er was nog geen gymvereniging in Ulft en ze dacht: 'mijn kinderen wil ik ook lekker laten sporten dus ik begin samen met een aantal anderen een gymgroep'", zo schetst voorzitter Bart Pelgrom. "En uiteindelijk is die uitgegroeid naar een groep die nu 160 leden heeft."

Volgens de oprichtster is het succes van de gymnastiekvereniging te verklaren: "We hebben een hele fijne jeugdopleiding en we zitten gewoon goed in elkaar met het bestuur. Ik kan er wel heel tevreden op terugkijken." Want haar functie in het bestuur legt Koster na 50 jaar neer. "Ik blijf nog wel een jaartje lesgeven, alleen in het bestuur stop ik nu wel. Dat gaat nu allemaal een beetje anders, maar de gym op zich vind ik nog wel leuk."

Juf Hannie
Menig Ulftenaar heeft vroeger gesport bij Ulfariet en les gehad van juf Hannie. Nog steeds krijgt elke maandagavond een groep van twintig ouderen les, en dat gaat er nog net zo fanatiek aan toe als 50 jaar geleden. "Ik wil niet dat ze op de bank blijven zitten, op de bank komen ze tijdens mijn les niet vaak op. Tijdens het lopen wordt de week doorgenomen als ze beginnen, maar als ze eenmaal bezig zijn moeten ze wel oefeningen doen."
Training Ulfariet Foto: REGIO8
Uitvoering
Ulfariet hoopt zondag tijdens de jubileumuitvoering veel bezoekers te ontvangen en ook oud-leden welkom te heten. "Alle groepen zullen daar een stukje laten zien wat ze zoal doen. Ook de selectie zou een aantal uitvoeringen doen", schetst Pelgrom.

En de groep van Juf Hannie? "De dames die jonger dan ons zijn doen een oefening en die willen met alle geweld dat mijn dames ook meedoen", geeft Koster aan. "Eerst wilden die dat niet, maar ik heb net zo lang lopen kletsen tot ze toch mee doen, dat vind ik wel leuk en het is gewoon voor de lol."

Lees meer over:

Gymnastiek|Ulft|Turnen|

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Lees ook

Nieuwe portretten op Monument voor de Arbeider Ulft

Voor de vrijwilligers van het monument voor de arbeider op het DRU industriepark in Ulft is 17 mei e...

Bijna kwart leden Ulftse Boys tegen fusie, SDOUC vrijwel unaniem voor

Bijna alle leden van de Ulftse voetbalclub SDOUC zijn voor een fusie met plaatsgenoot Ulftse Boys, d...

Bijzondere Rotary-onderscheiding voor Theo Hendriksen

In hetzelfde rijtje staan als de Amerikaanse president Jimmy Carter en de Russische president Boris ...

Onzekerheid over toekomst deert jarig Huntenkunst (nog) niet

Meer dan tweehonderd kunstenaars gebruiken de SSP-HAL op het DRU-terrein in Ulft eind mei als exposi...

Ulftse dansgarde Iseldonk doet mee aan EK in Frankfurt

De Ulftse dansgarde Iseldonk moet de Achterhoekse eer hoog houden op het EK Dansgarde in het Duitse ...

Leden SDOUC en Ulftse Boys mogen stemmen: wel of geen groen licht voor fusie

De leden van SDOUC en Ulftse Boys worden zaterdag 11 en zondag 12 mei geraadpleegd over een eventuel...