Ulft, Netherlands

Sportcomplex en zwembad in Varsseveld hebben toekomst door nieuwe deal

Sportcomplex Van Pallandt inclusief het bijbehorende zwembad blijft de komende vijftien jaar behouden voor Varsseveld. Oude IJsselstreek heeft een nieuwe overeenkomst getekend met de exploitant, Optisport, waardoor ook een verbouwing kan worden betaald.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 5 oktober 2023 13:38 | Aangepast op 5 oktober 2023 13:38
“Dit is een van de drie grote sportcomplexen in onze gemeente”, zegt wethouder Ria Ankersmit over het belang van het zwembad en de sporthal. Hoewel er met De Paasberg ook in Terborg een bad zit, is er door toekomstige woningbouw genoeg reden voor Oude IJsselstreek om te investeren in het Varsseveldse complex. “We gaan ook het industrieterrein ontwikkelen, dus we hopen heel veel nieuwe inwoners te kunnen verwelkomen”, aldus de wethouder. “Dan is dit sportcomplex iets dat daar goed bij hoort.”

Om de boel financieel draaiend te houden is wel een flinke energiebesparing nodig. Er wordt, onder meer door een gemeentelijke exploitatiebijdrage, een kleine zes ton uitgetrokken om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te leggen en het dak te vervangen. Komende zomer moeten gebruikers daarom rekening houden met een tijdelijke sluiting. “Een sportcomplex verbruikt überhaupt veel energie”, zegt regiomanager Maarten Frazer van Optisport. “We willen dus heel graag een flinke renovatie doen”

Geen glijbaan, wel massagestraal
Bezoekers hoeven geen nieuwe glijbanen te verwachten in het Varsseveldse bad, want de nieuwe koers van het zwembad richt zich voornamelijk op doelgroepen. Wel blijft het discozwemmen bestaan. “We gaan ons minder op het recreatieve richten, en meer op doelgroepen en zwemlessen, dat is het doel”, legt Frazer uit. “Er zal ook wel wat verandering komen, zo kijken we bijvoorbeeld naar een massagestraal die mensen in hun nek kunnen laten vallen.”

Olympische buren
Richting de toekomst wordt ook nadrukkelijk de samenwerking gezocht met de buren van de turnhal, waar met Noami Visser en Sanne Wevers twee Olympiërs trainen. “Zeker nu met de plaatsing van de dames voor de Olympische Spelen zijn we aan het kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen”, zegt regiomanager Frazer. “Dat is met name het verhuren van zaalruimte, omdat er veel meer getraind moet worden. Wij wensen ze dan ook veel succes.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Drie miljoen Rijksgeld voor woningbouw in Doetinchem

Doetinchem krijgt een Rijksbijdrage van meer dan drie miljoen euro om de woningbouw op het Laborijn-...

Brandweer redt weggevlogen papegaai uit boom in Westendorp

De brandweer is dinsdagavond uitgerukt om een papegaai te vangen die was ontsnapt uit een huis in Va...

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Eeuwenoude vondsten bij middeleeuwse boerderij in Varsseveld

Het archeologisch onderzoek op de plek waar een nieuwe woonwijk moet verrijzen in Varsseveld heeft e...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Ulft sport al ruim vijftig jaar met Juf Hannie bij gymvereniging Ulfariet

Gymnastiekvereniging Ulfariet viert zondag haar vijftigjarig jubileum met een uitvoering in Sporthal...