Ulft, Netherlands

 

Schippers gezocht voor de Iesselganger

De Iesselganger is na onderhoud in de winterperiode dinsdagmiddag uit de SSP-Hal in Ulft gehaald en naar Terborg gebracht. De veertien meter lange boot staat aan de vooravond van een vaarseizoen in de Oude IJssel, maar voor de toekomst heeft de organisatie dringend vrijwilligers nodig.
Charlotte van de Kant | Nick Hermsen | 22 april 2022 13:48 | Aangepast op 22 april 2022 13:48
“We zijn van verschillende transportbedrijven afhankelijk om de boot in het water te krijgen”, vertelt Herman Schreurs, voorzitter van de Stichting IJsselvaart, over het in de Oude IJssel krijgen. De boot is met een trailer vervoerd naar Terborg waar hij vervolgens in het water is getakeld. "Hij zou deze week sowieso naar het water gaan, maar welke dag was niet gepland", vertelt Schreurs. "’s Ochtends kreeg ik het bericht dat de boot in de middag in het water zou gaan omdat er een trailer vrij was.” De rondvaartboot kan alleen varen met voldoende vrijwilligers. Op dit moment wordt er druk gezocht naar nieuwe gidsen en schippers met een klein vaarbewijs. “Zoals in heel veel vrijwilligersorganisaties is het percentage grijs heel hoog”, zegt Schreurs. “We willen graag een beetje verjongen, maar dat valt nog niet mee.”

Er zijn meerdere vrijwilligers weggevallen waardoor er nu weer ruimte is voor nieuwe vrijwilligers. Als vrijwilliger krijg je eerst voorlichting voordat je begint als schipper of gids op de boot. “Ik ga eerst alle ins en outs vertellen”, aldus Schreurs. “Het is niet vrijblijvend allemaal, we verwachten van onze vrijwilligers dat ze meerdere keren inzetbaar zijn.” Schreurs is blij dat de Iesselganger zaterdag weer gaat varen en dat hij mensen gedurende de komende maanden een mooie middag kan bezorgen: “Alles komt tot bloei en het begint mooi groen te worden, dus dat is een heel mooi gevoel.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Iesselganger|

Meest gelezen

N318 tussen Aalten en Winterswijk maand lang dicht

Davie Klein Gunnewiek | 29 mei 2023 12:30

Mañana Mañana in zwaar weer maar gaat wel door

Redactie REGIO8 | 27 mei 2023 19:50

Lees ook

Ulftse basisschoolleerlingen maken Oude IJssel schoon

Leerlingen uit groep 5 van de Mariaschool in Ulft hebben maandagmorgen de Oude IJssel schoongemaakt....