Ulft, Netherlands

Ruim 2 ton voor ’t Timpke in Borculo voor noodzakelijk onderhoud, motie ‘vijfde zaaldeel’ aangenomen

't Timpke Borculo REGIO8
De gemeenteraad van Berkelland heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een voorstel van de VVD om 224.000 euro beschikbaar te stellen voor noodzakelijk onderhoud van sportaccommodatie ’t Timpke in Borculo. Het besluit over een verdere investering voor het zwembad en de sporthal, inclusief een eventueel vijfde zaaldeel, wordt doorgeschoven tot het moment dat het onderzoek naar de toekomst van het binnen zwemmen in Berkelland is afgerond.
Domien Esselink | 4 juni 2024 23:47 | Aangepast op 4 juni 2024 23:47
Het bestuur van ’t Timpke zegt dringend verlegen te zitten om een vijfde zaaldeel, omdat daar behoefte aan is. Zo is het Zone.college een grote gebruiker van de sporthal en daarmee een belangrijke inkomstenbron voor ’t Timpke. De gemeente heeft echter geen zorgplicht voor het Zone.college en wil daar geen prioriteit aan geven vanwege de financiën. Die zorg van Berkelland gaat wel uit naar primair en voortgezet onderwijs en de sportverenigingen.

Status quo
Met het aannemen van het voorstel om alleen urgent onderhoud te plegen is een status quo bereikt. “Hiermee kunnen we ons de komende tijd redden”, zei voorzitter Herman Kruit van Stichting ’t Timpke dinsdagavond na de raadsvergadering.
Kruit wees op het tweeledige belang van ’t Timpke, dus niet alleen het voortbestaan van het zwembad maar óók van de sporthal: “We hebben nog wel de problemen met de bezetting en de inkomsten, maar daar gaan we mee om. Het aantal investeringen betreft echter de totale accommodatie, dus het zwembad en de vaste accommodatie. En die moet de komende veertig jaar blijven bestaan.”

Motie
Fractievoorzitter Marcellino Kropman van de VVD kwam met een motie vreemd aan de agenda en riep daarin de stichting ’t Timpke op een ‘realistische en gedetailleerde businesscase’ te maken om een vijfde zaaldeel te realiseren in Borculo. Hij wees daarbij op de bussen die dagelijks de leerlingen naar de sporthal in Beltrum vervoeren.

Wethouder Arjen van Gijssel ontraadde de motie, want hij ziet niets in een vijfde zaaldeel. Mede omdat de gemeente het geld in de toekomst hard nodig voor ál het sportvastgoed in de gemeente. Van Gijssel: Het is onverstandig wat u doet. U bent bezig voor te sorteren op nóg een zaaldeel, want dat vindt iedereen belangrijk. Ik ook. Maar ik ben bezig met de optimalisatie van het sportvastgoed in Berkelland en niet alleen in Borculo. Ik vind dat niet verstandig.”

De motie werd met 19 tegen 8 stemmen aangenomen.

Lees meer over:

Berkelland|

Meest gelezen

Ziekenhuis Emmerik failliet verklaard

Ruben Dales | 19 jun 2024 16:43

Lees ook

Onderzoek beschadigt Boer, maar anonieme meldingen ondermijnen kracht van rapport

ACHTERGROND | De Berkellandse politiek is in de ban van een onderzoek naar de ‘angstcultuur’ binnen ...

Han Boer hekelt collega-raadsleden Berkelland: ‘Ik ben er kapot van dat u dit op deze manier doet’

Han Boer, fractievoorzitter van D66 Berkelland en voormalig wethouder die onder vuur lag door vermee...

Berkelwandelaars willen uit Achterhoekse rivier kunnen drinken

Sinds zondag 26 mei lopen verschillende Duitsers en Nederlanders dagelijks een tocht langs rivier de...

Achterhoek negeert Haagse plannen en laat statushouders voorgaan bij sociale huur

Achterhoekse gemeenten passeren de plannen uit het landelijke hoofdlijnenakkoord en willen statushou...

‘Beste Berkellanders, ik heb uw hulp nodig’

“Beste Berkellanders, ik heb uw hulp nodig.” Wat het indienen van een vriendelijke bedoelde oproep a...

‘Zo voorkom je dat alle wilde cowboys doen wat ze willen’

Wel of geen grote windmolens in het zogenaamde zoekgebied K? Het dunbevolkte gebied in de driehoek B...