Ulft, Netherlands

Rotte kies in Gendringen wordt na brand eindelijk gesloopt

Foto: REGIO8
Het voormalige pand van Gelders Handwerk in Gendringen gaat eindelijk aan de grond. Eind 2022 zou het pand al worden gesloopt, maar dat werd uitgesteld door dieren die er waren gevonden. Nu het pand in april dit jaar is afgebrand, wordt er vaart gezet achter de sloop.
Bart Sollman | 3 juli 2024 16:39 | Aangepast op 3 juli 2024 16:39
“Inmiddels zijn we gestart met de afronding van de sloopwerkzaamheden en zullen deze, uiterlijk, gereed zijn voor 28 augustus aanstaande”, valt te lezen in een brief die de omwonenden hebben ontvangen van de projectontwikkelaar. De sloop van het pand aan de Anholtseweg is de eerste fase van de herindeling van het plein, waar ook de verhuizing van supermarkt Coop naar het plein onderdeel van uitmaakt. Na vertrek van de Coop, is het de bedoeling dat er op die locatie aan de Grotestraat (pre) zorgappartementen komen.

In de vroege ochtend van 15 april ontstond er brand in het leegstaande winkelpand. Bij aankomst van de brandweer bleek dat er sprake was van een felle uitslaande brand. De korpsen van onder meer Gendringen, Dinxperlo, Doetinchem en Bergh rukten uit om het vuur te bestrijden. De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Enkele omwonenden moesten hun huis toen verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen.

Doorn in het oog
Het winkelpand is door de leegstand, verpaupering en nu dus ook brand een doorn in het oog van de inwoners van Gendringen. De gemeente Oude IJsselstreek heeft plannen gemaakt voor de ontwikkeling van het gebied. Het pand is eigendom van een projectontwikkelaar. Als de sloop afgerond is, wil de projectontwikkelaar met omwonenden in gesprek om de schetsen voor het nieuwe plein in te delen.

Het project heeft al te maken gehad met een flinke tegenslag. Bodemonderzoek wees uit dat de grond onder het Willem-Alexanderplein ernstig vervuild is. De bodemsanering kost naar schatting zo’n 750.000 euro. Wanneer het hele project is afgerond is nog niet bekend.

Lees meer over:

Brand|Gendringen|

Lees ook

Tuinhuis verwoest door brand in Kilder

Bij een brand aan de Julianaboom in Kilder is zondagavond een tuinhuis volledig in de as gelegd.

Grote brand in Borculo legt oldtimer, schuur en overkapping in de as

De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag uitgerukt voor een autobrand naar de Prinses Beatrixstraat in Bo...

Heftruck vat vlam in stal bij Wichmond

In een stal in Wichmond is donderdagavond brand ontstaan door een heftruck die vlam vatte. Er werd o...

Schuur flink beschadigd na brand in buitengebied van Gendringen

In een schuur bij een woning in het buitengebied van Gendringen is donderdagmiddag brand ontstaan. N...

Bouw van IKC de Wijssel in Gendringen feestelijk afgetrapt

Voor basisschoolleerlingen in Gendringen begon de week net even anders dan normaal. Alle leerlingen ...

Boot volledig afgebrand op de Oude IJssel in Terborg

Een boot op de Oude IJssel in Terborg is volledig afgebrand. De brandweer kwam met meerdere eenheden...