Ulft, Netherlands

REGIO8 geeft piratenzender Handgas FM een podium

De zendpiraten van Handgas FM zijn zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur te horen in een radio-uitzending van streekomroep REGIO8. Samen met dj Alard Ross verzorgen zij het ochtendprogramma Van Mojn tot Goedgoan, laat REGIO8-directeur Peter Berendsen weten.
Viggo Zweverink | 15 november 2023 18:16 | Aangepast op 15 november 2023 18:16
"Die jongens hebben zo veel pech gehad", zegt Berendsen. Maandagochtend zijn alle spullen van de piratenzender uit Toldijk door onder meer de politie ingenomen, nét voor het langverwachte Boetebal van Handgas FM dat dit weekend plaatsvindt. De gemeente Bronckhorst heeft de zendpiraten expliciet gewaarschuwd zaterdag niet alsnog met een illegale radiozender te gaan draaien, anders dreigt het hele feest niet door te gaan. "De roots van REGIO8 liggen ook bij de zendpiraten", aldus Berendsen. "Wij willen hen op deze manier dan toch een eenmalig podium geven."

Op dat podium zal dj Ross ook kritische vragen stellen over de reden waarom Handgas FM illegaal radio maakt. Dat de piraten uit Toldijk legaal te horen zijn, vinden zij niet erg. "Uiteraard draaien wij niet vaak legaal, maar dit is een mooie mogelijkheid", laat mede-eigenaar Victor Ebbers van Handgas FM weten. "Wij willen echt geen risico lopen door zaterdag alsnog met een illegale zender te draaien." Ook Berendsen snapt dat de allure van een legale zender tòch een stukje minder is: "Maar ik denk wel dat zij liever legaal zenden, dan helemaal niet."

Boetebal
Zaterdag 18 november staat het Boetebal in het Bronckhorster dorp op de planning. "Van oudsher heeft het die naam, omdat het feest gebruikt werd om de boetes te betalen", aldus Ebbers. Dat het boetebal deze editie weer de oorspronkelijke betekenis heeft, kon niemand aan zien komen. Toch kijken de organisatoren positief naar het aankomende weekend. Inmiddels zijn bijna alle kaartjes uitverkocht.

Foto: Handgas FM

Lees meer over:

Handgas FM|piratenzender|

Meest gelezen

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 jul 2024 15:10

Lees ook

Authentieke piratenband De Paloma's denkt na tien jaar nog niet aan stoppen

Inmiddels zonder Hendrik Jan Lovink, maar in een uiterst succesvolle formatie, bestaat de Achterhoek...

Handgas FM zegt af en is toch niet te gast bij streekomroep REGIO8

De zendpiraten van Handgas FM uit Toldijk zijn zaterdag toch niet te horen op streekomroep REGIO8. Z...