Ulft, Netherlands

Optimisme overheerst bij zonnige aftrap van Mañana Mañana

Het Achterhoekse festival Mañana Mañana is donderdagavond van start gegaan bij Kasteel Oolde in Laren. Een week voor het begin van het festival kwam de organisatie met het bericht dat de kaartverkoop tegenviel, maar dit lijkt door de oproep flink bijgetrokken.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 9 juni 2023 16:20 | Aangepast op 9 juni 2023 16:20
"We zien dat Mañana Mañana echt wel heel veel fans heeft, met name hier in de buurt", aldus Rens den Hartog namens de organisatie. "De berichten die we over de tegenvallende kaartverkoop geplaatst hebben die zijn massaal gedeeld. We hebben daardoor een stijging in het aantal kaartkopers gezien." Vrijdag was de eerste volledige festivaldag. Onder meer Tim Knol en ambassadeur van het festival Bjorn van der Doelen staan op het programma. Voor Brabander Van der Doelen voelt het als thuiskomen. "Het slag dat hier allemaal komt is allemaal heel relaxt, en er wordt wel lekker gedronken maar het is niet zo'n zatte teringzooi", aldus de muzikant. "Je gaat er lekkerder door spelen en mensen hebben echt aandacht voor het bandje waar ze naar gaan kijken."

Ondanks dat het animo voor deze editie van het festival laat op gang kwam, kijkt de organisatie positief vooruit naar de toekomst. "Die zien we zeker nog zonnig in", laat de woordvoerder weten. "We hopen dat de mensen ons een warm hart blijven toedragen en dat we dit festival kunnen blijven organiseren." Na de editie van dit jaar wordt er geëvalueerd.

'Allemaal samen'
Als het aan ambassadeur Van der Doelen ligt blijft de kleinschaligheid van het festival behouden en hoeven er niet zo nodig meer mensen te komen: "We redden het elke keer net en dat geeft ook zo'n gevoel van: 'wij doen het allemaal samen en rest van de wereld is gewoon stom' Dat is een beetje Mañana denk ik."

Eerste grote festival
Voor De Feestfabriek is Mañana Mañana het eerste grote festival van het seizoen. Vorige jaar konden ze nog warm draaien op het Startschotgala, dit jaar trappen ze af in Laren. "Het is waar we het hele jaar naartoe werken", aldus Den Hartog. "Dan is het lekker dat je kan beginnen."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Kasteel Oolde|Manana Manana|

Lees ook

Festival Mañana Mañana schuift een weekje op vanwege concurrentie

Mañana Mañana vindt volgend jaar een week later plaats dan eerder naar buiten was gebracht vanwege d...

Feestfabriek wil ondanks rode cijfers door met Mañana Mañana, onderzoek naar toekomst

De Feestfabriek heeft een intern onderzoek ingesteld naar de toekomst van Mañana Mañana. Ondanks een...

Dit was festival Mañana Mañana 2023 in Laren

SPECIAL | Meer dan twintigduizend bezoekers genoten vorig weekend van een tropische editie van Mañan...

Mañana Mañana ziet toekomst na tropisch weekend in Laren

De organisatie van Mañana Mañana kijkt terug op een tropische, maar zonder incidenten verlopen editi...

Festivalbezoekers genieten ondanks hitte met volle teugen van Mañana Mañana

Ondanks de hoge temperaturen wisten veel mensen zaterdag het festivalterrein van Mañana Mañana in La...

Mañana Mañana treft maatregelen voor zomerse temperaturen

Festival Mañana Mañana heeft maatregelen getroffen voor de verwachte zomerse temperaturen van dit we...