Ulft, Netherlands

 

Omstreden paintballcentrum zorgt voor onrust in raad Doetinchem

Buurtbewoners van outdoorcentrum Teamgamez in Wehl zijn geschrokken van het plan om een elektrische motorcrossbaan aan het terrein toe te voegen. Omwonenden ervaren al lange tijd overlast en zijn van mening dat de gemeente moet ingrijpen en vooral geen toestemming moet geven om uit te breiden.
Sterre Schout | 28 september 2022 10:46 | Aangepast op 28 september 2022 10:46
De overlast varieert volgens verschillende buurtbewoners van geluidsoverlast, tot schade aan persoonlijke bezittingen en wildplassende, dronken bezoekers. Ze geven aan in een onleefbare situatie te zitten. Ad Smits woont langs het deel waar de motorcross zou moeten komen. "Waarom zou je ergens een vergunning voor verlenen, terwijl wij al zoveel overlast ervaren van de huidige activiteiten? Er wordt totaal geen rekening met de buurt gehouden."

Ondernemer Rob Fuhler van het outdoorcentrum heeft een vergunning voor tien jaar aangevraagd. Wethouder Rens Steintjes legde de aanvraag twee weken geleden aan de gemeenteraad voor, maar stuitte op veel weerstand. De raad wil eerst een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar de overlast die de buurt ervaart. Het huidige rapport, waar de wethouder zich vooralsnog op baseert, vinden diverse raadsleden onvolledig, niet onafhankelijk en gedateerd.

'Ik heb er een slecht gevoel over'
Een week later blijkt een deel van de raad wederom anders over de aanvraag te denken. Zo is de VVD plotseling toch van plan akkoord te gaan met de aanvraag, zonder aanvullend onderzoek. Vorige week schaarde de partij zich nog achter de kritiek. Robbert Hummelink wil hier namens de VVD nog niet op inhoudelijk reageren. "De motivatie achter mijn besluit bewaar ik voor donderdag. Dat lijkt mij zuiverder voor het proces." Wel wil Hummelink kwijt de overlast die de buurt ervaart vervelend te vinden. "Ik zou zelf niet op die plek willen wonen. We moeten dit alleen niet langer uitstellen met nog een onderzoek. Het is belangrijk dat er een besluit komt."

Brief
De VVD heeft al wel een brief met uitleg naar de omwonenden gestuurd, vertellen buurtbewoners. "Hij heeft mij toegelicht dat ze de vergunning juridisch gezien niet kunnen tegenhouden, maar dat ze extra gaan inzetten op handhaaftrajecten", legt Ad Smits uit. Hij ziet het proces met lede ogen aan. "Ik heb er een slecht gevoel over. De gemeente durft de strijd met Teamgamez gewoon niet aan. En ondertussen zitten wij in de overlast en wonen we in huizen die we nooit meer kunnen verkopen."

'Wat hier gebeurt, is uiterst vreemd'
Ans Putman (Partij voor Lokaal Maatwerk) is al vanaf het begin nauw betrokken bij de buurtbewoners. Ze is niet te spreken over de huidige gang van zaken. "Ik heb in 24 jaar nog nooit meegemaakt dat er alsnog een stuk op de agenda komt wat al door de meerderheid is afgeschoten." Ze vraagt zich dan ook af wat een stemming in de beeldvormende raad waard is, als je dit als partij zo weer terug kan draaien. "Het schaadt het vertrouwen dat je hebt in elkaar, en beïnvloedt ook het samenwerken voor de toekomst. Wat hier gebeurt, is uiterst vreemd."De gemeenteraad praat morgenavond over de situatie, die door veel belangstellenden in de gaten wordt gehouden.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Doetinchem|Wehl|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

FASHR is na duizenden game-uren beloond

Het harde werken van esporter Dion Derksen uit Doetinchem is beloond met een overstap naar een van d...

Bestuurder bestrijdt aanrijden verkeersregelaar

Sander van Keulen was vorige week dinsdag onderweg naar Langerak, toen hij bij de afsluiting van de ...

Doetinchemse ambtenaar veertig maanden de cel in

De rechtbank in Zutphen heeft een voormalige ambtenaar van de gemeente Doetinchem, die tussen august...

Brommobiel verliest wiel bij eenzijdig ongeval in Doetinchem

Een brommobiel heeft maandagavond bij een eenzijdig ongeval in Doetinchem een wiel verloren. De best...

Iselinge Hogeschool heeft opnieuw een ‘Topopleiding’

Voor de zesde keer op rij is de pabo-opleiding van de Iselinge Hogeschool uit Doetinchem door de Keu...

Man verricht 'onzedelijke handelingen' bij stad Doetinchem

Bij de fietsbrug over de Oude IJssel in Doetinchem heeft donderdagavond een man 'onzedelijke handeli...