Ulft, Netherlands

Omstreden paintballcentrum zorgt voor onrust in raad Doetinchem

Buurtbewoners van outdoorcentrum Teamgamez in Wehl zijn geschrokken van het plan om een elektrische motorcrossbaan aan het terrein toe te voegen. Omwonenden ervaren al lange tijd overlast en zijn van mening dat de gemeente moet ingrijpen en vooral geen toestemming moet geven om uit te breiden.
Sterre Schout | 28 september 2022 10:46 | Aangepast op 28 september 2022 10:46
De overlast varieert volgens verschillende buurtbewoners van geluidsoverlast, tot schade aan persoonlijke bezittingen en wildplassende, dronken bezoekers. Ze geven aan in een onleefbare situatie te zitten. Ad Smits woont langs het deel waar de motorcross zou moeten komen. "Waarom zou je ergens een vergunning voor verlenen, terwijl wij al zoveel overlast ervaren van de huidige activiteiten? Er wordt totaal geen rekening met de buurt gehouden."

Ondernemer Rob Fuhler van het outdoorcentrum heeft een vergunning voor tien jaar aangevraagd. Wethouder Rens Steintjes legde de aanvraag twee weken geleden aan de gemeenteraad voor, maar stuitte op veel weerstand. De raad wil eerst een nieuw, onafhankelijk onderzoek naar de overlast die de buurt ervaart. Het huidige rapport, waar de wethouder zich vooralsnog op baseert, vinden diverse raadsleden onvolledig, niet onafhankelijk en gedateerd.

'Ik heb er een slecht gevoel over'
Een week later blijkt een deel van de raad wederom anders over de aanvraag te denken. Zo is de VVD plotseling toch van plan akkoord te gaan met de aanvraag, zonder aanvullend onderzoek. Vorige week schaarde de partij zich nog achter de kritiek. Robbert Hummelink wil hier namens de VVD nog niet op inhoudelijk reageren. "De motivatie achter mijn besluit bewaar ik voor donderdag. Dat lijkt mij zuiverder voor het proces." Wel wil Hummelink kwijt de overlast die de buurt ervaart vervelend te vinden. "Ik zou zelf niet op die plek willen wonen. We moeten dit alleen niet langer uitstellen met nog een onderzoek. Het is belangrijk dat er een besluit komt."

Brief
De VVD heeft al wel een brief met uitleg naar de omwonenden gestuurd, vertellen buurtbewoners. "Hij heeft mij toegelicht dat ze de vergunning juridisch gezien niet kunnen tegenhouden, maar dat ze extra gaan inzetten op handhaaftrajecten", legt Ad Smits uit. Hij ziet het proces met lede ogen aan. "Ik heb er een slecht gevoel over. De gemeente durft de strijd met Teamgamez gewoon niet aan. En ondertussen zitten wij in de overlast en wonen we in huizen die we nooit meer kunnen verkopen."

'Wat hier gebeurt, is uiterst vreemd'
Ans Putman (Partij voor Lokaal Maatwerk) is al vanaf het begin nauw betrokken bij de buurtbewoners. Ze is niet te spreken over de huidige gang van zaken. "Ik heb in 24 jaar nog nooit meegemaakt dat er alsnog een stuk op de agenda komt wat al door de meerderheid is afgeschoten." Ze vraagt zich dan ook af wat een stemming in de beeldvormende raad waard is, als je dit als partij zo weer terug kan draaien. "Het schaadt het vertrouwen dat je hebt in elkaar, en beïnvloedt ook het samenwerken voor de toekomst. Wat hier gebeurt, is uiterst vreemd."De gemeenteraad praat morgenavond over de situatie, die door veel belangstellenden in de gaten wordt gehouden.

Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

Doetinchem|Wehl|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Hongerig Orion kan eerste hoofdprijs in vijf jaar tijd bijna ruiken

Na vijf jaar is het hoog tijd voor de volleyballers van Active Living Orion om weer een hoofdprijs t...

DZC Vrouwen verslaat Mannen bij Doetinchemse Sportverkiezing

In een tot de nok toe gevuld Schouwburg Amphion zijn maandagavond de prijzen uitgedeeld voor de Doet...

De Graafschap verslaat beloften van Schalke 04 op lege Vijverberg

De Graafschap heeft vrijdagmiddag een besloten oefenduel met het tweede team van Schalke 04 gewonnen...

Stichting Doetinchem Herdenkt zoekt foto's oorlogsslachtoffers

Stichting Doetinchem Herdenkt hoopt in 2025, tachtig jaar na dato, de slachtoffers die vielen bij de...

Doetinchemse kade verrijkt met historische havenkraan

Op de kade van de nieuwe woonwijk Iseldoks aan de oever van de Oude IJssel is een historische havenk...

Vrouwenteam van De Graafschap wil zo snel mogelijk naar de eredivisie

De vrouwen van De Graafschap, die nu nog spelen onder de vlag van Meiden Vrouwen Voetbal Achterhoek,...