Ulft, Netherlands

Normaal eregast bij afscheid van Høken Henkie

Met Normaal als speciale gast heeft Henk Kelder tijdens het Høkersweekend bij De Tol afscheid genomen als voorzitter van het Anhangerschap, de fanclub van de Achterhoekse band. Na meer dan 25 jaar kondigde hij recent zijn stoppen al aan, nu kregen alle Anhangers de kans om afscheid te nemen van Høken Henkie.
Jasper Hazelaar | Charlotte van de Kant | 5 september 2022 13:55 | Aangepast op 5 september 2022 13:55
“Hij is altijd in ons midden blijven staan”, zegt anhanger Jan Pleiter, die heel veel respect heeft voor Kelder zijn jarenlange inzet voor het Anhangerschap. “Het is een kerel geweest die wij gigantisch hebben gewaardeerd. Hij is ook gewoon zichzelf gebleven, dat is het mooie van Henk.” De gezondheid van de zeventigjarige Kelder is reden om te stoppen. Hij is COPD-patiënt en een besmetting met het coronavirus wierp hem de afgelopen tijd ver terug. “Ik heb nog 53% van mijn longinhoud over”, zegt de aftrendend voorzitter. “Als je dit organiseert, moet je een topconditie hebben. Dat gaat niet meer en dan moet je stoppen. Ik had geen andere keus.”

Een beter moment om afscheid te nemen was er niet, want het Høkersweekend, waar naast Normaal ook onder meer Høken met de Heinoos optrad, is voor Anhangers misschien wel het hoogtepunt van het jaar. “Het is één grote reünie”, zegt Kelder. “Ze zoeken elkaar allemaal weer op. Het is één groot familiegebeuren.” Dat gevoel deelt anhanger Olthof: “Van jong tot oud, zelfs kindertjes komen hier, tot mannen van tachtig of negentig jaar oud aan toe.”

Optreden Normaal
Hoogtepunt voor veel Anhangers was een verrassingsoptreden van Normaal mét Ben Jolink op de zondagmiddag, vlak voor de veiling voor het goede doel. Hoewel de boerenrockers in de jaren '70 doorbraken met Oerend Hard, staat het Anhangerschap volgens Kelder nog als een huis overeind met nieuwe leden. “Ik verneem van het bestuur dat er toch nieuwe jonge aanwas is”, aldus de vertrekkend voorzitter. “Ik denk hé, dat is verrassend.”

‘Høkersweekend gaat niet verloren’
Een nieuwe voorzitter van het Anhangerschap moet nog worden gevonden, maar Høken Henkie stelt liefhebbers van het Høkersweekend bij café De Tol gerust. Ik geef het bestuur de boodschap mee dat dit nooit verloren mag gaan”, zegt Kelder. “Nee, nee, nee, dit moet blijven. Dat willen de Anhangers ook, want die vinden dit geweldig.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees ook

Bronckhorst wil nieuwe 'kleinere' sporthal in Zelhem

Bronckhorst stapt af van het idee om Sporthal de Pol in Zelhem te verduurzamen en te renoveren en wi...

Crash met Britse bommenwerper boven Hummelo krijgt blijvend eerbetoon

Boven de Hummelose boerderij 'de Balen' werd in de nacht van 1 op 2 oktober 1940 een Britse bommenwe...

Kunstwandelroute Hummelo brengt kunst en natuur samen

Verstopt in de bossen bij Hummelo staan meer dan dertig bijzondere objecten. Landgoed Enghuizen is d...

Gewonde bij kettingbotsing op weg tussen Zelhem en Doetinchem

Drie bestuurders zijn woensdagmiddag op elkaar gebotst op de provinciale weg tussen Doetinchem en Ze...

Vitale Kern Zelhem gaat als zelfstandige stichting verder

Ondanks dat de oorspronkelijke samenwerking met de gemeente Bronckhorst is afgelopen, gaat de werkgr...

Provincie ziet niks in doortrekken Sliekstraat, twee nieuwe proeven in Laag-Keppel en Hummelo

De Provincie Gelderland komt met twee nieuwe proeven om tot een oplossing te komen voor de verkeerss...