Ulft, Netherlands

Nog één keer geld ophalen met Glazen Huis in Neede

Na vijf jaar afwezigheid stapten vijf vrienden woensdag weer het Glazen Huis in Neede binnen om geld op te halen voor lokale goede doelen. Tien jaar geleden deden ze dat voor het eerst, om geld op te halen voor Serious Request in Enschede, dit jaar komen ze eenmalig terug.
Serena Speet | Nick Hermsen | 22 december 2022 16:53 | Aangepast op 22 december 2022 16:53
"Na die actie, wat een groot succes was, vonden we het mooi om het meer lokaal te organiseren", vertelt Jan Willem Bosch, een van de vrienden in het Glazen Huis. Tien jaar geleden haalden ze 27 duizend euro op voor het Rode Kruis. "Vervolgens hebben we in de daaropvolgende jaren acties opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor lokale doelen." Waar de dj's van 3FM opgesloten zitten en niet eten, is het voor de mannen in Neede minder streng. Zij wisselen tot kerstavond af en mogen consumeren waar ze zin in hebben. Wel draaien de vrienden, net als bij de landelijke actie, muziek om zo veel mogelijk geld op te halen. "Alles is hartstikke welkom", vertelt Bosch, die wel een eindbedrag in gedachte heeft. "Ik hoop dat we een mooi rond bedrag, iets in de richting van 10.000 euro, kunnen ophalen."

Een deel van het geld gaat naar De Bloesem, een zorginstelling voor dementerende ouderen. Het andere deel gaat naar 'Buurtkastje Wij Neede'. De eerste stap is al gezet, woensdag leverde de Dr. Ariëns Daltonschool een cheque van bijna 3.500 euro aan. "Ik krijg nog steeds kippenvel als ik zie dat dit soort cheques binnenkomen", vertelt Bosch. "Ook de bijzondere platen die worden aangevraagd, voor bijvoorbeeld een overlijden of iemand die een bijzondere verrichting heeft gedaan, dat is natuurlijk fantastisch. Dat zijn de mooiste plaatjes om te draaien."

Gele taxi
Voor de bijzondere editie rijdt een gele taxi rond om mensen te vervoeren en geld op te halen. Voor één euro per kilometer kunnen mensen van het voertuig gebruikmaken. "We hebben een scherm waar je karaoke op kunt doen, mocht je dat willen en durven dan wordt er een filmpje van je gemaakt en kun je voor de helft van het geld met de taxi", legt Bosch het concept uit.

Écht de laatste keer
De gelegenheid-dj's verwachten dat deze speciale editie écht de laatste zal zijn voor het Glazen Huis in Neede, maar sluiten niets uit. "In principe hebben we gezegd dat dit onze laatste keer was en dat we er nog één keer knallend uit gaan", vertelt de dj. "Maar, dat hebben we eerder gedacht en nu staan we toch weer hier. Wie weet zit er in de toekomst nog wel meer in het vat."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Glazen Huis|Neede|donatie|

Meest gelezen

Omleidingsroute door landbouwsluis zorgt voor chaos in Wehl

Tim Rondeel | Remco Geurts | 22 sep 2023 16:24

Jonge ondernemers Julia en Quinten stappen in Café Baan in Geesteren

Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 28 sep 2023 11:07

Lees ook

Jonge wielrenner Gal uit Neede naar opleidingsploeg van Team DSM

De achttienjarige wielrenner Ryan Gal stapt over naar de opleidingsploeg van Team DSM-Firmenich. Bij...

Senioren in Neede kunnen verhuizen naar een appartement

Oudere inwoners in Neede die kleiner willen wonen krijgen de mogelijkheid te verhuizen naar een appa...

BBB Berkelland wil verbod op 'piemelknuffels' op kermissen

BBB Berkelland raadsleden William Geerdink en Bouke Winters hebben zich tijdens de kermis in Neede m...

Jamkoning zeker optie in Neede, maar ‘oog wil ook wat’

“Er is weer een nieuwe Jamkoningin.” Een lid van De Grolse Hofzangers zegt het met een vanzelfspreke...

Roelof uit Neede zit al achttien jaar lang tegen zijn zin in een huurwoning

Roelof Doldersum uit Neede woonde zijn hele leven op een woonwagenkamp. Achttien jaar geleden kwam h...

Mysterie in het hertenkamp in Neede: 'Bambi is verdwenen'

In Neede staan ze voor een raadsel. Vrijdag werd daar een jong damhert geboren in het hertenkamp op ...