Ulft, Netherlands

Nog één keer geld ophalen met Glazen Huis in Neede

Na vijf jaar afwezigheid stapten vijf vrienden woensdag weer het Glazen Huis in Neede binnen om geld op te halen voor lokale goede doelen. Tien jaar geleden deden ze dat voor het eerst, om geld op te halen voor Serious Request in Enschede, dit jaar komen ze eenmalig terug.
Serena Speet | Nick Hermsen | 22 december 2022 16:53 | Aangepast op 22 december 2022 16:53
"Na die actie, wat een groot succes was, vonden we het mooi om het meer lokaal te organiseren", vertelt Jan Willem Bosch, een van de vrienden in het Glazen Huis. Tien jaar geleden haalden ze 27 duizend euro op voor het Rode Kruis. "Vervolgens hebben we in de daaropvolgende jaren acties opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor lokale doelen." Waar de dj's van 3FM opgesloten zitten en niet eten, is het voor de mannen in Neede minder streng. Zij wisselen tot kerstavond af en mogen consumeren waar ze zin in hebben. Wel draaien de vrienden, net als bij de landelijke actie, muziek om zo veel mogelijk geld op te halen. "Alles is hartstikke welkom", vertelt Bosch, die wel een eindbedrag in gedachte heeft. "Ik hoop dat we een mooi rond bedrag, iets in de richting van 10.000 euro, kunnen ophalen."

Een deel van het geld gaat naar De Bloesem, een zorginstelling voor dementerende ouderen. Het andere deel gaat naar 'Buurtkastje Wij Neede'. De eerste stap is al gezet, woensdag leverde de Dr. Ariëns Daltonschool een cheque van bijna 3.500 euro aan. "Ik krijg nog steeds kippenvel als ik zie dat dit soort cheques binnenkomen", vertelt Bosch. "Ook de bijzondere platen die worden aangevraagd, voor bijvoorbeeld een overlijden of iemand die een bijzondere verrichting heeft gedaan, dat is natuurlijk fantastisch. Dat zijn de mooiste plaatjes om te draaien."

Gele taxi
Voor de bijzondere editie rijdt een gele taxi rond om mensen te vervoeren en geld op te halen. Voor één euro per kilometer kunnen mensen van het voertuig gebruikmaken. "We hebben een scherm waar je karaoke op kunt doen, mocht je dat willen en durven dan wordt er een filmpje van je gemaakt en kun je voor de helft van het geld met de taxi", legt Bosch het concept uit.

Écht de laatste keer
De gelegenheid-dj's verwachten dat deze speciale editie écht de laatste zal zijn voor het Glazen Huis in Neede, maar sluiten niets uit. "In principe hebben we gezegd dat dit onze laatste keer was en dat we er nog één keer knallend uit gaan", vertelt de dj. "Maar, dat hebben we eerder gedacht en nu staan we toch weer hier. Wie weet zit er in de toekomst nog wel meer in het vat."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Glazen Huis|Neede|donatie|

Lees ook

Automobilist botst op boom bij Neede, N824 voorlopig dicht

Een automobilist is dinsdagochtend frontaal op een boom gebotst langs de weg tussen Neede en Diepenh...

Geen gewonden na aanrijding tussen vrachtwagen en auto

Een automobilist is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen na een aanrijding met een vrachtwagen in...

Berkelland maakt haast, 95 huurwoningen voor starters en statushouders

Jonge inwoners van Berkelland die smachten naar een huurwoning kunnen mogelijk in 2025 in een nieuwe...

Herinrichting van Oudestraat in Neede bijna een miljoen euro duurder

De extra kosten van bijna een miljoen euro zullen vragen opleveren vanuit de Berkellandse raad, maar...

Oudste wielerkoers van Nederland keert terug in de Achterhoek

De Achterhoek speelt dit jaar een belangrijke rol in het slotweekend van Wielerkoers Olympia's Tour....

Needenaar zet wekker zodat kinderen kunnen schaatsen op basketbalveld

Kinderen in Neede kunnen woensdag schaatsen op een basketbalveld van buurtspeeltuin 'De Berg'. Klaas...