Ulft, Netherlands

Mañana Mañana 2023 weer bij Kasteel Oolde in Laren

Festival Mañana Mañana van De Feestfabriek vindt in 2023 weer plaats in Laren. Het evenement wordt voor de tweede keer gehouden bij Kasteel Oolde na een succesvolle eerste kennismaking in 2022.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 29 november 2022 15:58 | Aangepast op 29 november 2022 15:58
“We mogen weer terug komen bij de familie Croll-Van Verschuer (bewoners van Kasteel Oolde red.) ”, laat Marcus ten Zijthoff, projectleider bij de Feestfabriek, weten. “We kijken terug op hele goede editie die we daar met elkaar gedraaid hebben.” Het was voor het eerst dat het festival te gast was bij de familie. Voor de eerste editie was er door beide partijen al afgesproken dat er gekeken ging worden of het wederzijds zou bevallen. “Het is natuurlijk lastig om op zo’n kwetsbare plek aan de familie uit te leggen; wat komt er nou eigenlijk op je af”, aldus Ten Zijthoff. “We hebben goed geëvalueerd en beide partijen hebben uitgesproken dat ze het een goede samenwerking vinden en er met veel positiviteit op terug kijken.”

Afgelopen juni werd Mañana Mañana na twee jaar weer georganiseerd en dat meteen op een nieuwe locatie. Na een gedwongen vertrek in Vorden kwam De Feestfabriek uit in Laren, een plek die volgens de organisatie perfect past bij het festival. “Mañana is altijd opzoek naar een natuurrijk decor en dat vinden we op deze locatie echt goed terug”, geeft de projectleider aan. “Het is natuurlijk een heel oud landgoed maar dat maakt het een hele mooie locatie die goed onderhouden is door mensen die er met hart en ziel mee bezig zijn.”

Meer creativiteit
Vrijdag start de kaartverkoop van het vierdaagse evenement en bij de Feestfabriek zijn ze dan ook al druk met de voorbereiding. Naast het boeken van artiesten zijn ze ook druk bezig om het imago van het festival op een hoger niveau te krijgen. “Waar we in het verleden bijzondere cateraars hadden, zoals bijvoorbeeld sprinkhanen eten, die creatieve kant hebben we in 2022 minder goed kunnen laten zien”, geeft Ten Zijthoff aan. “We hopen dat in 2023 weer terug te brengen want het is een heel belangrijk onderdeel van het festival. Juist die creativiteit en die gekke dingen die je op Mañana kan tegenkomen, dat is de grote uitdaging om weer terug te brengen in het festival.”

Bereikbaarheid
Een aandachtspunt voor de organisatie is de bereikbaarheid van het festivalterrein, waar er in Vorden nog een treinstation op een steenworpafstand lag, is dat in Laren niet het geval. De Feestfabriek geeft aan bezig te gaan met een oplossing: “Het goede nieuws is dat de bestaande buslijn die er ooit reed, dat die weer terug gebracht wordt, dus die kunnen we sowieso gebruiken.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal
Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Mañana Mañana terug naar de roots voor de toekomst van het festival

Na het evalueren van de tropische editie van vorig jaar, wil de organisatie van Mañana Mañana de toe...

Kaboutertje Putlucht en The Grand East op festival Mañana Mañana

Organisator De Feestfabriek van festival Mañana Mañana heeft haar eerste lijst met dertien artiesten...

Festival Mañana Mañana schuift een weekje op vanwege concurrentie

Mañana Mañana vindt volgend jaar een week later plaats dan eerder naar buiten was gebracht vanwege d...

Feestfabriek wil ondanks rode cijfers door met Mañana Mañana, onderzoek naar toekomst

De Feestfabriek heeft een intern onderzoek ingesteld naar de toekomst van Mañana Mañana. Ondanks een...

Dit was festival Mañana Mañana 2023 in Laren

SPECIAL | Meer dan twintigduizend bezoekers genoten vorig weekend van een tropische editie van Mañan...

Mañana Mañana ziet toekomst na tropisch weekend in Laren

De organisatie van Mañana Mañana kijkt terug op een tropische, maar zonder incidenten verlopen editi...