Ulft, Netherlands

 

Maatregelen tegen bevers in Vorden

Op Landgoed Hackfort bij Vorden zijn maatregelen genomen tegen bevers. De dieren zijn welkom, maar het probleem is dat de bevers ook knagen aan bomen die de beheerder van het landgoed niet kwijt wil.
Jasper Hazelaar | 3 juni 2022 09:45 | Aangepast op 3 juni 2022 09:45
Om te voorkomen dat te veel bomen in het parkbos worden omgeknaagd, zijn daarom maatregelen genomen, schrijft Omroep Gelderland. Rondom de onderkant van de bomen die beschermd moeten worden is gaas gespannen. "De bever is hier hartstikke welkom", vertelt boswachter Anouk Ballot. "Maar een aantal bomen willen we gewoon niet kwijt. Bij landgoederen heb je het ook over cultuurhistorie en we hebben onze prachtige monumentale bomen. We juichen het natuurlijke proces ook toe, dus dat geeft wel een paar hoofdbrekens.”

Via de IJssel zijn de bevers de Baakse Beek opgezwommen en kwamen ze terecht op het Vordense landgoed. Voor zover bekend hebben de dieren nog geen burcht gebouwd op Hackfort. Bevers eten de bast, jonge twijgen en bladeren van bomen. Hun tanden zijn niet alleen megasterk en lang. Ze vallen ook nog eens op door het oranje glazuur op de tanden. De tanden van bevers groeien hun hele leven.

Foto: Omroep Gelderland

Lees meer over:

bever|

Meest gelezen

Negen jaar cel geëist tegen vrouw die Ben doodreed

Davie Klein Gunnewiek | 14 mrt 2023 21:48