Ulft, Netherlands

 

Licht brengt buurlanden samen bij de grens

Honderden Nederlanders en Duitsers hebben zaterdagavond samen een ketting van licht gevormd in de grensplaatsen Dinxperlo en Suderwick. De deelnemers wilden een boodschap afgeven naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.
Jasper Hazelaar | 18 maart 2022 14:57 | Aangepast op 18 maart 2022 14:57
De honderden deelnemers hadden kaarsen en lampjes meegenomen, waarmee een ketting van licht werd gemaakt. Ze verzamelden zich rond 19.00 uur op de Dorfplatz (Suderwick), het Prins Clausplein (Dinxperlo) en de Brüggenhütte (Isselburg). Vanaf hier werd een ketting gevormd richt de kerk aan de Heelweg. Aan het moment waren geen toespraken gekoppeld. Deelnemers werden van te voren opgeroepen om geen vlaggen en spandoeken mee te nemen.

De actie was bedoeld om een signaal af te geven. "Uit solidariteit met de bevolking van Oekraïne hebben burgers uit Dinxperlo, Suderwick en Isselburg het initiatief genomen voor een symbolische grensoverschrijdende menselijke keten in Nederland én Duitsland", schreven de initiatiefnemers in een uitnodiging. "Om te laten zien dat in Europa langs de grens mensen samen in vrede kunnen leven."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Lees meer over:

lichtketting|

Meest gelezen

Kapsalon Hardy in Ulft stopt na ruim zestien jaar

Redactie REGIO8 | 31 jan 2023 10:48

Patiënten Slingeland kunnen gratis parkeren bij Amphion

Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 1 feb 2023 16:25