Ulft, Netherlands

 

Leerlingen verkopen violen voor Oekraïne

Leerlingen van het Zone.college in Doetinchem verkopen deze week duizenden violen aan vrienden, familie en bekenden om geld op te halen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Met de bloemen spelen de leerlingen in op het lenteweer.
Serena Speet | 1 april 2022 11:40 | Aangepast op 1 april 2022 11:40
“We hebben gekozen voor bloemen omdat we hiermee de kleuren van de vlag kunnen laten zien” , vertelt docent Sander Snijders. “Je kan nu een pot met de kleuren van de Oekraïense vlag in je tuin of bij je voordeur zetten en hiermee het signaal afgeven dat je in gedachten bij alle mensen uit Oekraïne bent.” De leerlingen geven aan het mooi te vinden de Oekraïners hiermee te kunnen helpen. “Ik vind het heel goed van onze school dat ze dit doen want ze hadden ook niks kunnen doen”, aldus leerling Lisa Peddemors. Ook leerling Eva Hupkes geeft aan het een goed initiatief te vinden: “Stel je voor wij zouden nu daar zijn, dat zou niet leuk zijn.” Volgens Ellen van Straaten, die zelf voor zestig euro aan bloemen op kwam halen, is het mooi dat de leerlingen hier zelf mee aan de slag moeten. “Het is veel makkelijker om bij buren, familie en vrienden geld in te zamelen en dat door te stromen naar het goede doel", vertelt Van Straaten. "Hier moet daarentegen echt moeite voor gedaan worden en ze zijn er echt actief mee bezig.”

Naast dat er aandacht aan de oorlog wordt besteed tijdens deze week, is de violenactie voor de leerlingen ook nog eens erg leerzaam volgens Snijders. “Ze maken nu kennis met de techniek over hoe ze planten moeten poten, daarbij moeten ze ook verantwoorden hoe ze deze planten het beste kunnen verzorgen", vertelt de docent. "Ze zullen ook een verkoopgesprekje moeten voeren over deze zaken. De bestelling moet verwerkt worden en tot slot zullen ze de klanten te woord moeten staan. Dat maakt het eigenlijk ook zo ontzettend leuk om dit te doen.” Op het Zone.college werden deze week zo'n vierduizend potten violen verkocht en ook nog eens zesduizend losse viooltjes: “We verwachten een beetje dat ze gemiddeld één of twee dingen verkopen", geeft Snijders aan. "Maar er zijn leerlingen die soms twaalf producten hebben verkocht.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Oekraïne|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Opvang Oekraïense vluchtelingen in Montferland

Gemeente Montferland brengt geschikte plekken in beeld om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. ...

Oorlog in Oekraïne raakt familieman Valeev

Ruslan Valeev keerde woensdag vijftien jaar na zijn vertrek bij De Graafschap even terug op De Vijve...

Oekraïners tonen dankbaarheid tijdens burendag in Doetinchem

Oekraïense en Nederlandse buren hebben elkaar zaterdag ontmoet en bedankt in de tijdelijke opvanglo...

Gevluchte families op Winterswijkse camping

De Winterswijkse Uitdaging, zo heet het project waarbij gevluchte Oekraïners een onderkomen krijgen...

Tolk helpt vluchtelingen in Montferland

Het voormalige familiehotel Engelbarts is een van de opvanglocaties die in Montferland is gerealisee...

Berkelland gaat anderhalve ton meer betalen voor energierekening

Gemeente Berkelland gaat het komende kwartaal 150.000 euro meer betalen voor de energierekening. Na ...