Ulft, Netherlands

Lachende gezichten door terugkeer van Okidoki Radio op REGIO8

Een kleine tien jaar na het stoppen is het geliefde radioprogramma Okidoki Radio teruggekeerd op radiozender REGIO8. Personen met een lichte verstandelijke beperking maken samen met het teruggekeerde dj-team Ron Scott en Balthazar van Puffelen elke week op de maandagavond een uur lang het programma.
Jasper Hazelaar | 26 september 2023 13:37 | Aangepast op 26 september 2023 13:37
“Een echter programma bestaat niet”, zegt een glunderende Van Puffelen, die 23 jaar geleden ook aan de wieg stond van de allereerste uitzending. “Dit zijn zulke pure mensen, die zo vanuit hun gevoel bezig zijn met muziek, elkaar en plezier maken.” Okidoki Radio heeft met meer dan vijfhonderd uitzendingen tussen 2000 en 2015 een groot verleden. Ook bij zorgorganisatie Elver zijn ze blij dat hun bewoners weer een uitje naar de radio hebben. “Het was altijd echt een hele leuke uitzending”, zegt Sabine Willemsen, die dezelfde energie voelt als bijna tien jaar geleden. “De bewoners waren ook gewoon sterren binnen Fatima, zoals we toen nog heetten. Iedereen kende hun, en ze werden ook gewoon herkend.”

Voor de Okidoki-radiosterren ligt alles open. Ze mogen vertellen wat ze willen, én uitnodigen wie ze willen. “Ik heb het dan het liefst over mijn hobby’s”, zegt Anja, een van de gasten van maandagavond. “Ik heb er namelijk heel veel, door mijn autisme en ADHD-combinatie. Ik kan dus moeilijk kiezen.” Deelnemer Johan richt zich vooral op de komende verkiezingen en hoopt gasten uit Den Haag naar de studio in Doetinchem te krijgen: “Het leukste zou Pieter Omtzigt zijn, dat lijkt me echt een hele goede keuze.”

‘In slaap vallen in de studio’
De dj’s zelf hebben ook wensen. Zo staan zangers Frans Bauer en Hein Migchelbrink op het lijstje om uit te nodigen. Waarom het programma eigenlijk ooit is gestopt? “Na vijftien jaar Okidoko hadden we al zoveel onderwerpen gedaan”, legt Van Puffelen uit. “En op een gegeven moment was het zo vermoeiend voor de deelnemers dat ze tijdens de uitzending in slaap vielen. De opzet is nu ook met veel meer jongere mensen, dus, lang leve Okidoki!”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|Okidoki Radio|REGIO8|

Lees ook

Buurtbewoners bezorgd over komst coffeeshop aan Veemarkt

Buurtbewoners rond de Veemarkt in Doetinchem hebben donderdagavond hun zorgen geuit bij de gemeenter...

Positieve reacties op nieuwe borden bij rotondes in Doetinchem

Rijschoolhouder Edwin Striekwold en de Fietsersbond afdeling Doetinchem reageren positief op het pla...

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel m...

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter...

Doetinchemse Stadsboerin wint Europese prijs voor platteland

Stadsboerin Doetinchem heeft maandag de publieksprijs gewonnen tijdens de Agricultural & Rural Inspi...

De Graafschap speelt op koude Vijverberg gelijk tegen FC Dordrecht

Op een koude Vijverberg is De Graafschap maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel te...