Ulft, Netherlands

Lachende gezichten door terugkeer van Okidoki Radio op REGIO8

Een kleine tien jaar na het stoppen is het geliefde radioprogramma Okidoki Radio teruggekeerd op radiozender REGIO8. Personen met een lichte verstandelijke beperking maken samen met het teruggekeerde dj-team Ron Scott en Balthazar van Puffelen elke week op de maandagavond een uur lang het programma.
Jasper Hazelaar | 26 september 2023 13:37 | Aangepast op 26 september 2023 13:37
“Een echter programma bestaat niet”, zegt een glunderende Van Puffelen, die 23 jaar geleden ook aan de wieg stond van de allereerste uitzending. “Dit zijn zulke pure mensen, die zo vanuit hun gevoel bezig zijn met muziek, elkaar en plezier maken.” Okidoki Radio heeft met meer dan vijfhonderd uitzendingen tussen 2000 en 2015 een groot verleden. Ook bij zorgorganisatie Elver zijn ze blij dat hun bewoners weer een uitje naar de radio hebben. “Het was altijd echt een hele leuke uitzending”, zegt Sabine Willemsen, die dezelfde energie voelt als bijna tien jaar geleden. “De bewoners waren ook gewoon sterren binnen Fatima, zoals we toen nog heetten. Iedereen kende hun, en ze werden ook gewoon herkend.”

Voor de Okidoki-radiosterren ligt alles open. Ze mogen vertellen wat ze willen, én uitnodigen wie ze willen. “Ik heb het dan het liefst over mijn hobby’s”, zegt Anja, een van de gasten van maandagavond. “Ik heb er namelijk heel veel, door mijn autisme en ADHD-combinatie. Ik kan dus moeilijk kiezen.” Deelnemer Johan richt zich vooral op de komende verkiezingen en hoopt gasten uit Den Haag naar de studio in Doetinchem te krijgen: “Het leukste zou Pieter Omtzigt zijn, dat lijkt me echt een hele goede keuze.”

‘In slaap vallen in de studio’
De dj’s zelf hebben ook wensen. Zo staan zangers Frans Bauer en Hein Migchelbrink op het lijstje om uit te nodigen. Waarom het programma eigenlijk ooit is gestopt? “Na vijftien jaar Okidoko hadden we al zoveel onderwerpen gedaan”, legt Van Puffelen uit. “En op een gegeven moment was het zo vermoeiend voor de deelnemers dat ze tijdens de uitzending in slaap vielen. De opzet is nu ook met veel meer jongere mensen, dus, lang leve Okidoki!”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Doetinchem|Okidoki Radio|REGIO8|

Lees ook

Volleybalmannen oefenen tegen wereldtopper Japan in Doetinchem

Het Nederlandse volleybalteam speelt volgende week een interland tegen wereldtopper Japan in de Tops...

De Graafschap in eigen huis niet voorbij hekkensluiter Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een modderfiguur geslagen in aanloop naar de play-offs om promotie ...

Straf voor De Graafschap, geen uitsupporters mee naar FC Emmen

De Graafschap heeft, opnieuw, een straf gekregen van voetbalbond KNVB vanwege het gedrag van de eige...

Kersverse landskampioen Orion heeft drie aanwinsten binnen

Active Living Orion heeft drie nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Onder andere vo...

De Graafschap wil het 'oude logo' definitief opnieuw invoeren

De Graafschap heeft een verzoek gedaan aan de leden van de vereniging om het ‘oude logo’ definitief ...

Afgeleide automobilist raakt boom bij eenzijdig ongeval in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval in Doetinchem zijn dinsdagavond geen gewonden gevallen. Wel raakten het vo...