Ulft, Netherlands

Kiezers Doetinchem onderweg naar stembus

Ook in Doetinchem zijn de stembussen open voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met nog één dag te gaan tot aan de verkiezingsuitslag, weten sommige inwoners van de stad nog steeds niet op wie ze gaan stemmen.
Serena Speet | 18 maart 2022 15:42 | Aangepast op 18 maart 2022 15:42
“Ik moet nog een kieswijzer invullen om te kijken op wie ik ga stemmen,” aldus Melanie Stein. “Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik dacht een idee te hebben, maar toen zag ik weer wat dingen op tv, en nu denk ik er anders over.” Voor andere Doetinchemmers is de keuze al wel gemaakt. Zo vertelt Gerrit Palm: “Ik woon in de binnenstad. Mijn overbuurman is lid van de PvdA en daarom ga ik op hem stemmen.” Henny Buijtenhuijs geeft aan nog niet gestemd te hebben maar al wel te weten op wie hij gaat stemmen. “Ik ga op iemand van achttien stemmen, die wij kennen vanuit onze kennissenkring. Hij doet voor het eerst mee met de verkiezingen. Ik zou het leuk vinden als een jong iemand in de gemeenteraad komt.” Gerrit Palm geeft eerlijk toe dat hij niet zo zeer op een partij gaat stemmen maar wel op een persoon.

Met elf partijen, die soms heel dicht bij elkaar liggen met hun standpunten, was het voor sommige kiezers lastig om een goede keuze te maken. Er zijn eigenlijk veel te veel keuzes volgens Gerrit Palm. “Als ik kijk naar hoeveel partijen er in Doetinchem zijn, zie ik op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer.” Joyce Westhoek heeft nog wel een tip voor de mensen die nog twijfelen op wie ze gaan stemmen: “Als je de partijprogramma’s doorleest is er zeker iets waar jij je hard voor kunt maken en je je stem voor kunt uitbrengen. Dus lees de programma’s goed door.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

stemmen|

Meest gelezen

Schoolhond Max zorgt voor lachende gezichten op Metzo College

Serena Speet | Charlotte van de Kant | 4 okt 2022 13:58

Rochelle (26) start crowdfunding voor behandeling lipoedeem

Charlotte van de Kant | 3 okt 2022 10:47

Traumahelikopter landt bij woningen in Gaanderen

Redactie REGIO8 | 6 okt 2022 12:26

Lees ook

Inwoners Montferland stemmen vanuit auto

Inwoners van Montferland kunnen ook dit jaar vanuit hun auto stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing...

De Achterhoek kon tot vanavond 21.00 uur naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In dit l...