Ulft, Netherlands

Kerstartikelen blijven populair bij tuincentrum ondanks crises

Ondanks de inflatie en de energiecrisis, verkoopt tuincentrum GroenRijk aan de lopende band kerstartikelen. Met name de kerstbomen vliegen over de toonbank bij de winkel langs de weg van Zelhem naar Doetinchem. Maar ook de lampjes, ballen en kerststallen zijn nog altijd populair.
Nick Hermsen | Rens van Schip | 7 december 2022 16:29 | Aangepast op 7 december 2022 16:29
“De kerst leeft best wel”, vertelt Gerben Steentjes, eigenaar van het tuincentrum GroenRijk. Hij is blij dat de klanten, ondanks de oplopende inflatie en de huidige energiecrisis, nog steeds zijn winkel weten te vinden: “Ik was er wel bang voor, maar het valt eigenlijk best wel mee. De klanten komen nog steeds hun kerstballen, kerstbomen en kerstartikeltjes halen. Het enige verschil wat wij kunnen merken met andere jaren is dat de klanten iets later beginnen.” Volgens Steentjes komt dit vooral door de afgelopen coronajaren: “Toen wouden ze toch graag het huis versieren en daar begonnen ze wel eerder mee. En nu is het toch ietsje later.”

Eén van de klanten in de winkel is Marion Verlangen, die samen met haar pasgeboren baby al bezig is met het inslaan van de nodige kerstartikelen. “We zijn een beetje kleurtjes bij elkaar aan het zoeken, wat een beetje past bij ons binnen", vertelt de kersverse moeder. "De kerstboom zelf hebben we al, een neppe, dus dat is heel makkelijk in elkaar te zetten.” Bij haar inkopen houdt ze dit jaar extra rekening met haar kleine. “We hadden eerst gewone kerstballen, maar dat gaat nu niet", vertelt Marion. "En het is nog afwachten hoe hij überhaupt op de kerstboom gaat reageren, maar dat komt volgens mij best wel goed.”

Zuinig
Naast kerstbomen en andere kerstartikelen, loopt ook de verkoop van lampjes goed. Met name de ledverlichting, is door de huidige energiecrisis erg in trek bij het tuincentrum. “Je ziet nu echt dat het een hot item is”, vertelt André Gerritsen, die als verkoo medemerker bij de lampjesafdeling actief is. Hij heeft advies hoe mensen zuiniger met hun versieringen kunnen omgaan, om zo kosten te besparen: “Door middel van een timer, die heb je er tegenwoordig op zitten. Die kun je inschakelen, zodat de lampjes acht uur per dag branden en dan weer zestien uur uitstaan. Dat scheelt heel veel energie.”

Topdrukte
Steentjes is positief gestemd over de aankomende weken richting Kerstmis: “Ik verwacht de komende weken nog echt wel topdrukte.” Daarna hoopt de eigenaar van het tuincentrum zelf in alle rust kerst te vieren: “Ik ga lekker onder de boom zitten met een hapje en een drankje erbij."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Kerst|Zelhem|energiecrisis|

Meest gelezen

Man in boeien geslagen na woningbrand in 's-Heerenberg

Redactie REGIO8 | 28 mrt 2024 09:44

Lees ook

Gewonde bij kettingbotsing op weg tussen Zelhem en Doetinchem

Drie bestuurders zijn woensdagmiddag op elkaar gebotst op de provinciale weg tussen Doetinchem en Ze...

Vitale Kern Zelhem gaat als zelfstandige stichting verder

Ondanks dat de oorspronkelijke samenwerking met de gemeente Bronckhorst is afgelopen, gaat de werkgr...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

Tbs geëist voor man die organist in Zelhem mishandelde

Het Openbaar Ministerie wil de 36-jarige man die vorig jaar augustus een organist in Zelhem aanviel ...

Motorrijder gewond bij ongeval Zelhem

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Rondweg in Zelhem. De bestuurde...

Nieuwenhuis onderstreept keuze voor veldrijden met zijn beste seizoen ooit

Veldrijder Joris Nieuwenhuis zette zondag tijdens het WK Veldrijden in het Tsjechische Tábor een kro...