Ulft, Netherlands

Jongeren betalen helft van de prijs bij Achterhoekse toprestaurants

Foto: REGIO8
Achterhoekse jongeren onder de 27 jaar oud kunnen tijdens de JRE-jongerenweek voor een relatief goedkope prijs wat anders eten dan hun dagelijks aardappelen, vlees en groenten. Drie Achterhoekse culinaire restaurants ontvangen met open armen de jongeren uit de Achterhoek om kennis te laten maken met het culinaire eten.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 8 oktober 2024 14:57 | Aangepast op 8 oktober 2024 14:57
“We hebben de Jongerenweek georganiseerd om jonge mensen enthousiast te maken voor gastronomie”, legt Bjorn Massop uit. Niet alleen voor het eten en drinken, maar ook zeker voor het vak, want de instroom is heel laag. Op deze manier proberen we heel laagdrempelig mensen een kans te bieden om ons vak te beleven.” In de Achterhoek doen onder andere restaurant Lokaal, Orangerie De Pol en LEV. By Mike mee aan de actie. Normaal gesproken kun je een aanzienlijke prijs betalen voor de culinaire ervaring maar deze week gaat die prijs voor de jongeren een stuk omlaag.

“De restaurants die allemaal meedoen hebben in principe vijftig procent korting op het menu”, aldus Massop. “Voor 75 euro heb je een heel mooi pakketje, met alles erop en eraan om gezellig ons restaurant te beleven.” Het doel van deze week is vooral om het stijve karakter van de restaurants te ontnemen en om de jongeren de andere kant van de ervaring te laten zien. “We proberen voornamelijk die eerste drempel weg te halen, dus laten zien dat het allemaal niet moeilijk, maar dat het vooral leuk en gezellig is om gastronomisch uiteten. Ik ben ervan overtuigd dat als we die eerste drempel weghalen, dat de volgende stap om binnen te komen lopen eerder genomen zou worden.“

Groene ster
Voor Restaurant Lokaal is het ook een feestweek. Tijdens de jaarlijkse bekendmaking van de vermeldingen in de Michelin-gids, kreeg het restaurant te horen dat zij hun groene ster hebben behouden. “We hebben gelukkig onze groene Michelinster mogen behouden”, zegt Massop. De groene ster is in het leven geroepen voor duurzame gastronomie. “Ik ben er echt trots op dat we als een van de eersten in Nederland de groene Michelinster in 2021 voor het eerst hadden.”

Meerdere Achterhoekse restaurants in Michelingids
Restaurant Lokaal is niet het enige restaurant uit de Achterhoek met de benoeming in de Michelingids. Ook nieuwkomer LEV. By Mike in Winterswijk en LEV Foodbar in Doetinchem staan in de gids. Zij staan bij de Bib gourmand selectie, een onderscheiding die in de selectie van de inspecteurs de beste prijs-kwaliteitverhouding benadrukt.

Lees ook

Doetinchemse Uitdaging verhuist met ontmoetingsplek en 'Sjop' naar nieuw onderkomen

De Doetinchemse Uitdaging is met twee initiatieven verhuisd naar horecagelegenheid Streeckgenoot. Na...

Paskerk in Doetinchem straalt door kaarslicht tijdens populaire Gulden Mis

In aanloop naar kerstavond is woensdag de Gulden Mis gehouden in de Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopnem...

Van verlichte auto tot varende kerstman: kerstsfeer neemt toe in de Achterhoek

De feestdagen staan voor de deur, wat ervoor zorgt dat de kerstsfeer in de Achterhoek steeds meer to...

Graafschap College bundelt krachten om techniekonderwijs te behouden

Het Graafschap College in Doetinchem, ROC Nijmegen en Rijn IJssel gaan intensief samenwerken om tech...

Doetinchemse coffeeshop langer dicht na tweede explosie

Coffeeshop Magic in Doetinchem blijft nog zeker twee maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Mark B...

Kaars mogelijke oorzaak brand in flat Doetinchem

In een flat aan de Caenstraat in Doetinchem is zondagavond brand ontstaan. Een kaars op een kandelaa...