Ulft, Netherlands

Inwoners Montferland stemmen vanuit auto

Inwoners van Montferland kunnen ook dit jaar vanuit hun auto stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de Gemeentewerf in Beek is, net als vorig jaar met de landelijke verkiezingen, weer een drive-through ingericht.
Charlotte van de Kant | 18 maart 2022 16:03 | Aangepast op 18 maart 2022 16:03
“Wij zijn een van de velen stembureaus in de gemeente Montferland”, vertelt voorzitter Luuk Bosch. “Mensen kunnen hier stemmen vandaag. Ze kunnen met de auto hier doorheen rijden en in de tussentijd hun stem uitbrengen.” De drive-through is er ook dit jaar weer om mensen tegemoet te komen die vanwege corona liever niet naar een stembureau gaan. “Er lijkt een einde aan corona te komen”, geeft Bosch aan. “De maatregelen gaan er ook vanaf, maar corona is toch nog onderdeel van de verkiezingen. Dus in die zin is er toch voor gekozen om een drive-through stembureau mogelijk te maken.”

Stemmers in de drive-through hebben verschillende redenen om gebruik te maken van het stembureau. “Omdat mijn moeder slecht te been is en op deze manier toch zelf kan gaan stemmen”, geeft een van de inwoners aan. Er zijn niet zoveel stemmers als een jaar geleden naar de drive-through gekomen. “Het is eigenlijk helemaal niet druk”, vertelt Bosch. “De opkomst valt hier erg tegen. Dus hopelijk is het in andere stembureaus hoger.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

stemmen|

Meest gelezen

Politieauto in vlammen tussen Vorden en Hengelo

Redactie REGIO8 | 24 nov 2022 13:44

Anny's cactussen verhuizen naar Burgers' Zoo

Serena Speet | 24 nov 2022 10:04

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding in De Heurne

Redactie REGIO8 | 23 nov 2022 09:26

Lees ook

Kiezers Doetinchem onderweg naar stembus

Ook in Doetinchem zijn de stembussen open voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met nog één dag te ga...

De Achterhoek kon tot vanavond 21.00 uur naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. In dit l...