Ulft, Netherlands

Hofstede verbindt lot niet aan trainer Snoei

Peter Hofstede ziet voldoende toekomst voor zichzelf bij De Graafschap. Na het mislopen van promotie bleek het ontslag van trainer Mike Snoei onvermijdelijk, maar de manager voetbalzaken ziet geen reden om zelf op te stappen.
MC-Regio8 | 19 mei 2021 17:25 | Aangepast op 1 september 2021 13:13
“Ondanks dat we een mega-aantal punten hebben gehaald, blijkt dat er een hoop ontevredenheid was”, zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede over de reden om Snoei te ontslaan. “Aan de ene kant over het voetbal, maar Mike had ook niet echt de gunfactor. Dat is precies wat je dan bij elkaar optelt.” De slotsom was een ontslag voor trainer Snoei, ondanks dat zijn dit jaar verlengde contract nog een seizoen doorliep. Hofstede beaamt dat er mogelijk een afkoopsom moet worden betaald, maar gaat niet in op de hoogte daarvan: “We gaan aan tafel om te kijken hoe we hieruit kunnen komen.”

Hofstede is verantwoordelijk voor het aanstellen van Snoei. Hij verbindt zijn eigen toekomst niet aan het stoppen van de trainer. “Daar heb ik over nagedacht, want ik ben niet doof en blind”, zegt de voormalig aanvaller, die zijn doorgaan baseert op de selectie die twee seizoenen meestreed voor directe promotie. “Ik denk dat de selectie er klaar voor was, maar dat het niet lukte is wel een hele bittere pil. Maar ik moet nu ook verder kijken naar volgend seizoen.”

‘Niet tevreden’
De zoektocht naar een nieuwe trainer is gestart, waarbij de manager voetbalzaken wil luisteren naar supporters. “We hebben heel veel punten gehaald, maar de mensen waren niet tevreden”, weet Hofstede. “Ik ga samen met het klankbord zitten om te kijken wat we op De Vijverberg willen laten zien. We gaan een trainer zoeken die daarbij past. We hopen op korte termijn, want hoe sneller je het voor elkaar hebt, hoe sneller je de selectie kan samenstellen.”

Jeugd krijgt de kans
Daarbij zal Hofstede waarschijnlijk met een minder gevulde portemonnee moeten werken, aangezien De Graafschap het derde jaar eerste divisie op rij ingaat. “Het budget zal eerder naar beneden gaan”, weet de manager voetbalzaken, die oproept tot creativiteit. “Misschien moeten we eerder jeugdspelers doorschuiven dan gearriveerde spelers halen. Dat is ook onderdeel van de besprekingen. Ik denk dat het ook past om nu jeugdspelers in te passen.”Lees meer over:

tag1|

Lees ook

Poes Doerak gered uit boom in Doetinchem

Poes Doerak is woensdagmiddag na vijf pogingen alsnog gered uit een boom in Doetinchem. Het redden v...

De Graafschap ontslaat trainer Mike Snoei

De Graafschap heeft trainer Mike Snoei ontslagen. De Didamse oefenmeester wordt verantwoordelijk geh...

Geld weg na inbraak in postkantoor Emmerik

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een postkantoor in Emmerik, vla...