Ulft, Netherlands

Het Wapen van Ulft is omgetoverd tot Britse pub

Foto: REGIO8
Na maanden verbouwen is Het Wapen van Ulft weer open. De nostalgische kroeg waar het leek alsof de tijd stilstond is omgetoverd tot Britse pub. Met Ierse Guinness op de tap en cricketbats aan de muur, waan je je echt even over het kanaal.
Bart Sollman | 17 juni 2024 13:59 | Aangepast op 17 juni 2024 13:59
Een beter moment om te kunnen openen hadden David en Wieneke van Hasselt zich waarschijnlijk niet voor kunnen stellen. Nederland én Engeland spelen zondag beiden hun eerste EK wedstrijd. Het is dan ook volle bak in de pub, de bezoekers hangen er zeker rond de wedstrijd van Nederland met de benen uit. Voor de wedstrijd van Engeland kleedt zelfs een enkeling zich om. Oranje uit, Engels wit aan.

Sport hoort erbij in een pub volgens Wieneke: "We willen echt een soort huiskamer zijn. Een plek waar meerdere generaties en verschillende soorten mensen samenkomen. Bijvoorbeeld om naar sport te kijken, een spelletje te doen of bij te praten." Dat is de eerste dag in ieder geval gelukt. Mensen van ver boven de 75 en net 18 zitten bij elkaar aan tafel, ze proosten met een Guinness "Ach dat hoort er nu eenmaal bij in zo'n pub", vinden ze. Echt in de smaak valt het trouwens niet, beide gezichten vertrekken na de eerste slok.

"Het gaat hier in de pub echt om de sfeer en het samenkomen. Dat is voor ons veel belangrijker dan bijvoorbeeld de bieromzet", zegt Wieneke. Op de openingsdag komen verschillende Ulftse verenigingen en besturen het echtpaar feliciteren. De carnaval heeft nu weer een extra kroeg voor de kroegentocht. Ook de volgende editie van het Foefelfest dat jaarlijks in de discotheek plaatsvindt is al toegezegd. De organisatie van dat feest kwam ook even een kijkje nemen.

De pub is al wel geopend, toch is nog niet alles klaar. Binnenkort opent in de ruimte naast de kroeg de 'English Tearoom'. Wieneke: “Een plek vol mooie antieke spullen waar we thee en fudge verkopen. Dat zie je ook in Engeland. Dat je thee drinkt tussen het antiek.” Met dergelijke initiatieven hoopt het echtpaar Van Hasselt een stukje, door hun geliefde, Engelse beleving naar Ulft te brengen.

"Het is voor ons ook echt een sprong in het diepe. We hebben geen horeca-ervaring, maar zijn wel heel gemotiveerd. We hebben een leuk jong team dat ons helpt, het komt echt wel goed", aldus Wieneke. Op den duur is er op vrijdagavond pubfood te verkrijgen. Als de kroeg eenmaal loopt komen er ook meerdere soorten bier op de kaart. Want dat is één van de dingen die nog niet Engels is, de pils komt namelijk uit Duitsland.

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Lees ook

Piraten Power Hour beleven 'hun liefste wens' op de Zwarte Cross

De Paladijns zongen het in 1982 maar het zijn de mannen van Piraten Power Hour die hem echt beleven:...

Storing in het Slingeland, voorlopig alleen operaties bij spoedgevallen

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem kampt vrijdagochtend met een ICT-storing. Daarom is de zorg ...

Koningsdag 2025 naar Doetinchem, Koning viert verjaardag in de Achterhoek

Voor de eerste keer in de geschiedenis is Doetinchem gastheer van de nationale feestdag Koningsdag. ...

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Bij een ongeluk achter de schermen van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is donderdagmiddag een perso...

Winterswijker cel in na mishandelen vrouw en aanranden van jongen

Een 67-jarige man uit Winterswijk heeft een celstraf van drie jaar opgelegd gekregen, waarvan zes ma...

Ambtenaren Montferland krijgen een 'kantinetuin' voor lunch en ontmoeting

Montferland wil het de ambtenaren in het gemeentehuis in Didam meer naar de zin maken. Zo komen er t...