Ulft, Netherlands

Heinoos laten Wim's Muziekkelder in de stad rocken

De gitaren van Høken met de Heinoos galmden zaterdag als vanouds in Wims Muziekkelder in het centrum van Doetinchem. Op het kleine podium gingen de dialectrockers naar hartenlust los met eigen nummers van hun nieuwe album 'Blieven Smearen'.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 7 november 2022 12:56 | Aangepast op 7 november 2022 12:56
“Het maakt ons eigenlijk nooit geen zak uit waar we staan, we hebben altijd lol”, zegt leadzanger Remko Keizer, die zichtbaar genoot van het optreden in de kleine kelder. “Of het voor tien man is, of voor tienduizend, dus dit was perfect. Heel leuk zelfs, misschien nog wel spannender dan in een grote tent omdat mensen dicht op je staan.” In de coronatijd kon eigenaar Wim Vriezen een tijdlang geen optredens organiseren in zijn muziekkelder, dus de rockers van Høken met de Heinoos waren meer dan welkom: “Vooral de dialectbandjes, als ze iets nieuws hebben, kunnen ze het hier presenteren. Je ziet zelf hoeveel belangstelling er was, we hadden gewoon weer een volle bak voor het eerst na de coronatijd.”

Het nieuwe album van de Heinoos bestaat uit vijftien nummers. Met name 'Wonder' betekent veel voor Keizer. “Die heb ik geschreven voor onze dochter die toen geboren is”, geeft de zanger aan. “Je zet het op papier, dan schrijf je het, en als het dan vereeuwigd is op een album, dan doet me dat wel wat.” Ook Vriezen is te spreken over het album 'Blieven Smearen'. “Het pakt weer lekkker”, vindt de eigenaar van de muziekkelder. “Er zitten wat rustige ballads in, een paar stevige nummers. Van alles wat, dus ik denk dat ze het heel goed hebben gedaan.”

‘Normaal verdwijnt nog niet’
De Heinoos vieren dit jaar hun twintigste verjaardag met het album, waar vier jaar aan is gewerkt. De volgende plaat laat volgens Keizer minder lang op zich wachten, want het spelen van eigen muziek geeft de bandleden veel energie. “We moeten nu wel ‘blieven smearen, aan de gang blijven”, geeft de leadzanger aan. “De Normaal-klassiekers doen we nog steeds met alle liefde en dat zal nog niet verdwijnen. Maar de combinatie met eigen werk en dat ze dat van Brabant tot Zeeland gaan meezingen. Dat is wel tof om te zien, dat mensen achter je aan reizen.”

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...

Achterhoek omarmt De Graafschap Vrouwen als eerste shirtsponsor

Achterhoekse overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties omarmen het kersverse eerste divi...

Doetinchem vindt plek in Schöneveld voor gloednieuwe Basisschool Hogenkamp

Na jaren behelpen in een oud pand, is door de Gemeente Doetinchem een locatie gevonden voor een gloe...