Ulft, Netherlands

Groen licht voor visie 's-Heerenberg-Oost

Montferland kan beginnen met het aanpakken van de verpaupering in 's-Heerenberg-Oost. De gemeenteraad heeft donderdagavond de visie voor de wijk vastgesteld.
Charlotte van de Kant | 11 maart 2022 13:43 | Aangepast op 11 maart 2022 13:43
In december presenteerde wethouder Gerritsen de visie voor 's-Heerenberg-Oost.

“We kunnen spreken van een majeur project”, aldus waarnemend burgemeester Harry de Vries, die de visie als hamerstuk vastgesteld zag worden. “Het is misschien wel de grootste van afgelopen periode.” De gemeente kan daardoor beginnen met het verder uitwerken van de plannen. Montferland gaat daarbij samen met woningcorporatie Plavei, de politie en welzijnsorganisatie Welcom, in overleg met bewoners, ervoor zorgen dat de wijk wordt opgeknapt. Daarbij ligt de focus op vier deelgebieden en is participatie een belangrijk punt. Het deelgebied De Bongerd is aangewezen als centrum.

“Als burgemeester heb ik gezien hoeveel inwoners, ondernemers en instellingen betrokken zijn geweest bij het tot stand komen van dit raadsvoorstel, zowel digitaal als fysiek”, gaf De Vries aan. “En hoe er continue afstemming is gezocht met betrokken inwoners uit de wijk." Ook andere raadsleden zijn tevreden over hoe het proces is verlopen. “Dit is het voorbeeld van goede participatie en planvorming”, vindt Freddy van Dijken van D66. “Volgens ons ligt hier een blauwdruk van hoe visie en planvorming in de gemeente Montferland zou moeten plaatsvinden.”

Oost en West wordt één
In december gaf wethouder Walter Gerritsen aan dat de visie ervoor moet gaan zorgen dat Oost en West ’s-Heerenberg weer één worden. De uitvoering van de visie zal volgens de planning in totaal ongeveer tien tot vijftien jaar duren. In het voorjaar van 2022 kan gestart worden met het verder uitwerken van de plannen.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

's-Heerenberg Oost|

Meest gelezen

Middeleeuwse boerderij ontdekt in Varsseveld

Bart Sollman | 22 mrt 2024 13:05

De Graafschap tegen Schalke 04 live op REGIO8

Redactie REGIO8 | 22 mrt 2024 13:45

Lees ook

Montferlands raadslid Mos door wethouder op het schild gehesen

COMMENTAAR | De verkiezingscampagne van Rob Mos is al begonnen. Doet de voormalige wethouder en huid...

Vernieuwing van verpauperd 's-Heerenberg Oost dichterbij

Na een periode van opknappen en inrichten is woensdagavond Trefpunt de Bongerd in 's-Heerenberg fees...