Ulft, Netherlands

Grens met Nederland is een van de sterkste punten van Duitse stad Bocholt

Archief REGIO8
De nabijheid van Nederland is één van de vijf sterkste punten waarmee Bocholt zich onderscheidt van andere Duitse steden. Dat blijkt uit een enquête van de grensgemeente in samenwerking met stadtmarketing Bocholt, onder eigen inwoners. Met de uitkomst wil de stad meer toeristen trekken.
Anton Adelaar | Ruben Dales | 24 april 2024 17:04 | Aangepast op 24 april 2024 17:04
Met behulp van de online enquête werden vijf sterke punten van Bocholt geïdentificeerd. Dat de nabijheid van Nederland één van die punten is, vindt Ludger Dieckhues van Stadtmarketing Bocholt niet gek: "Omdat het iets unieks is. Bocholt is na Aken de tweede grote stad langs de Nederlandse grens. Als we naar Nederland gaan, is het net alsof we op vakantie gaan. Dat hebben burgers via de enquête duidelijk gemaakt." En daarmee denkt de stad toeristen te trekken. "Als je in Bocholt bent, kun je naar Nederland gaan en het gevoel hebben dat je op vakantie bent", vertelt Dieckhues trots.

Een ander sterk punt van Bocholt vinden bewoners de 'fietsvriendelijkheid'. Dieckhues: "Je wordt hier met de fiets geboren. Ongeveer dertig procent van de bevolking gaat bijvoorbeeld met de fiets naar werk. Er zijn veel fietspaden en fietsenrekken. Dat is iets waarmee je mensen van buitenaf ook aantrekken kan. Het is uniek."

Mooie binnenstad
Andere sterke punten die uit de ingevulde enquêtes naar voren komen in Bocholt, zijn onder meer de gemeenschap en de natuur. Maar inwoners zien ook andere punten. "Ik vind de binnenstad heel mooi. Omdat ik hier ben geboren voel ik me hier ook thuis", vertelt een mevrouw. "Het is overzichtelijk, dat je hier al je inkopen kan doen, en dat de mensen gemoedelijk met elkaar omgaan", zegt een andere meneer.

Verbeterpunten?
Toch ziet Dieckhues ook nog verbeterpunten: "Door dit onderzoek kwamen we tot de conclusie dat we de afgelopen jaren veel hebben gedaan, maar dat er ook andere dingen kunnen worden verbeterd, zoals het beeld van de stad. Verhalen over de stad bijvoorbeeld die tot nu nog onbekend zijn. Er is nog verbeterpotentie en dat brengt deze studie ook aan het licht.“

Lees ook

Eibergse is nu huisarts in Isselburg, Kleve aast op Nederlandse artsen

Inwoners van de Duitse grensplaats Isselburg kunnen weer terecht bij een huisarts in hun dorp, en di...

Noordrijn-Westfalen staat wiet met tegenzin en veel zorgen toe

Met flinke tegenzin geeft de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen handen en voeten aan de nieuwe can...

Smokkelroute in grensstreek vernieuwd met luisterverhalen

Fietsers kunnen vanaf volgende week zondag een vernieuwde Smokkelroute volgen in het Achterhoekse gr...

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Meer groen, minder auto's, maar meer bezoekers; dat is kortgezegd het plan van de gemeente om de bin...

Tot midden juni geen treinen tussen Arnhem en Emmerik

Vanaf dinsdag rijden er een maand lang geen treinen tussen Emmerik en Arnhem. Spoorwegbeheerder Deut...

Geliefde speelfontein keert terug in centrum van Doetinchem

De bekende speelfontein staat vanaf volgende week weer in het centrum van Doetinchem. De PlayFounta...