Ulft, Netherlands

Gelderse BBB-fractie wil verkeerslichten op beruchte kruising bij Etten

De provinciale BBB was vorige week te gast in de Achterhoek om een gevaarlijke verkeerssituatie bij Etten te bekijken. Fractievoorzitter Rik Loeters van de grootste partij van Gelderland wil dat er verkeerslichten komen op de beruchte kruising tussen de N317 en de Oude IJsselweg, ook heeft hij een mening over de afsluiting van de Dorpsstraat bij Laag-Keppel.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 8 november 2023 15:49 | Aangepast op 8 november 2023 15:49
In het coalitieprogramma van de nieuwe Provinciale Staten staat dat de twintig meest onveilige plekken in Gelderland moeten worden aangepakt. Of de Oude IJsselweg/N317-kruising daaronder valt is nog niet duidelijk, wel was de provinciale BBB-fractie vorige week te gast in Etten om de verkeerssituatie onder de loep te nemen. “We gaan er zeker binnen de coalitie aandacht voor vragen”, zegt fractievoorzitter Loeters naar aanleiding van zijn bezoek. “We willen meerdere onveilige plekken zo spoedig mogelijk aanpakken.”

De beruchte kruising op de N317 is al tijden een doorn in het oog van inwoners van Oude IJsselstreek. Omwonenden maakten hun wensen recent nog duidelijk op een inwonersavond. Verkeerslichten, een tunnel, of een rotonde zijn de enige opties, zo was de boodschap. Volgens de BBB Gelderland is er één beste optie. “Het kan naar verhouding vrij gemakkelijk aangepast worden, namelijk door middel van stoplichten”, vertelt Loeters.

Dorpsstraat in Laag-Keppel
Een ander verkeersknelpunt in de Achterhoek is de kwestie Dorpsstraat in Laag-Keppel. Loeters, die in Didam woont, geeft aan zelf als mogelijke belanghebbende ook de mails te krijgen van de provincie om zijn mening te geven over de proef met de landbouwsluis bij Wehl. "Ik kan wel zeggen dat ik het niet helemaal logisch vind wat daar gebeurt", aldus de Didammer.

Nieuwe brug?
De roep om een nieuwe brug over de Oude IJssel als oplossing voor het Dorpsstraat-dossier wordt vanuit de Achterhoek steeds luider. Loeters vindt de nieuwe brug ook de beste optie, maar tevens lastig te realiseren: "Volgens mij kan er achterlangs iets aangelegd worden (Slieksstraat-tracé red.), maar dat is een dure optie, dus daar zou niet als eerste naar gekeken worden. Maar de afsluiting op zich werkt niet goed genoeg.”

Twintig meest onveilige plekken
Met het aanpakken van verkeerskwesties in de omgeving is de provincie volgens Loeters al druk bezig. De twintig meest onveilige plekken uit het coalitieprogramma moeten binnenkort naar buiten komen, het onderzoek hiernaar loopt. “De bedoeling is om deze zo spoedig mogelijk aan te pakken”, zegt de BBB-voorman, die daar geen specifieke datum aan koppelde.

Foto: REGIO8

Lees ook

Showdown-sporters uit Wehl zoeken nieuwe scheidsrechters

Showdown-vereniging BonBini uit Wehl is de enige club in de Achterhoek waar mensen met een visuele b...

Automobiliste naar ziekenhuis na botsing op boom bij Wehl

Een automobiliste is vrijdagochtend op een boom gebotst langs de weg tussen Wehl en Didam. Ze is na ...

Fractievoorzitter verlaat CDA Montferland en gaat alleen verder

John Teunissen stopt per direct als fractievoorzitter van CDA Montferland en gaat zelfstandig verder...

Berkelland overlegt niet met provincie en moet bakken in Haarlo weghalen

Twaalf cortenstalen bloembakken in Haarlo die als doel hebben om het verkeer minder hard te laten ri...

Voetganger aangereden door bus in Etten

Een man is maandagavond aangereden door de bestuurder van een buurtbus in Etten. De voetganger is me...

Duitsland onderzoekt andere Betuweroute, nog geen zorgen bij ministerie

De Duitse overheid trekt vier ton uit voor een onderzoek naar een alternatieve route voor de Betuwer...