Ulft, Netherlands

Geen shows in openluchttheater Lichtenvoorde

Openluchttheater Lichtenvoorde heeft besloten dit jaar geen concerten en voorstellingen te organiseren. Door onder andere materiaal- en personeelstekorten kan het theater niet draaien op de manier hoe de organisatie dit graag zou willen.
R8_AnnaWeirath | 8 april 2022 12:09 | Aangepast op 8 april 2022 12:09
“Hierdoor is er te weinig voorbereidingstijd om het goed te organiseren en een sterk programma neer te zetten”, aldus medeorganisator Luuk Domhof van evenementencateraar De Timp. Naast het materiaal- en personeelstekorten heeft het theater te maken met een zeer lang vergunningstraject. Dit vanwege het gebrek aan een duidelijke gebiedsvisie. Een deel van de buurt van de Visserijdijk heeft bezwaar gemaakt vanwege de gebiedsbelasting nu er geen corona beperkingen meer zijn. Domhof geeft aan dit wel te begrijpen. Daarnaast kampt het openluchttheater ook met de reeds volle agenda’s van artiesten.

De organisatie gaat wel drie zakelijke bijeenkomsten organiseren in mei en juni laat Domhof weten: “Deze besloten evenementen waren al besproken met opdrachtgevers en die willen we dan ook graag door laten gaan.” Er staan er nu drie op de planning maar dit kan worden uitgebreid tot in totaal vijf besloten evenementen. De gemeente Oost Gelre heeft aangegeven ook de maatschappelijke en culturele meerwaarde van het openluchttheater te zien en wil nog steeds meewerken aan een vervolg van het theater.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Openluchttheater|

Lees ook

Extra concert van Normaal in Openluchttheater Lochem

De Achterhoekse rockers van Normaal geven volgend jaar mei een extra show in het Openluchttheather i...

Theatergroep brengt ode aan Tante Rikie

De 72-jarige Tante Rikie zwaait deze week na 25 jaar af als festivaldirectrice van de Zwarte Cross. ...

Nog één zomer openluchttheater in Schans

Het openluchttheater in de Besselinkschans bij Lichtenvoorde, ontstaan tijdens de coronapandemie, ma...