Ulft, Netherlands

Eerste scènes van The Passion opgenomen

De eerste scènes van The Passion zijn woensdagavond opgenomen bij kasteel Slangenburg in Doetinchem. Zo werd er gedraaid bij het kasteel en in de bossen van het landgoed.
Davie Klein Gunnewiek | 16 maart 2022 17:11 | Aangepast op 16 maart 2022 17:11
Omdat het paasverhaal zich op verschillende plekken afspeelt, worden sommige scenes vooraf al opgenomen. De afstand tot het centrum van Doetinchem is te groot om de scenes live te kunnen spelen. Zo werd in het bos bij kasteel Slangenburg een fragment opgenomen waarin Jezus, gespeeld door Soy Kroon, bidt tot zijn vader. KRO-NCRV en producent Mediawater hebben er voor gekozen om de omgeving van Doetinchem nadrukkelijk te betrekken bij The Passion. “De Achterhoek heeft natuurlijk een mooie plattelandsomgeving”, vertelt producent Jacco Doornbos. “Daarom willen we niet alleen de binnenstad van Doetinchem laten zien, maar ook ‘groot Doetinchem’ pakken we mee, en daar hoort natuurlijk een kasteel als Slangenburg helemaal bij.” Volgens de producent is het nog niet eerder voorgekomen dat een kasteel een prominente plek krijgt in The Passion.

Naast de scènes die woensdagavond werden opgenomen bij kasteel Slangenburg kan de producent alvast wat meer locaties verklappen die te zien zijn tijdens de komende editie van The Passion. “We zijn natuurlijk in de binnenstad waar we in één van de cafés zullen draaien”, zegt Doornbos. “Daarnaast komt er een prachtige scene vanaf De Bleek.” De twaalfde editie van The Passion heeft als thema ‘Alles komt goed?!’, waarbij wordt ingehaakt op herkenbare maatschappelijke onderwerpen. Vorige week werden de eerste vijf namen van de cast bekendgemaakt. Naast acteur Soy Kroon die Jezus speelt is Dennis Weening te zien als Judas. Actrice Noortje Herlaar neemt de rol van Maria op zich, acteur Sabri Saad El Hamus is als Pilatus te zien en Thomas Cammaert speelt Petrus. The Passion in Doetinchem is op donderdag 14 april bij de bij KRO-NCRV te zien op NPO 1 om 20.30 uur.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

The Passion|

Lees ook

The Passion vloeit in Doetinchem voort in dierenweide en markt

Het organiseren van The Passion vloeit in Doetinchem voort in meerdere lokale initiatieven. Bewoners...

The Passion krijgt sportief vervolg in Doetinchem

De gemeente Doetinchem organiseert samen met Sport-ID en het Amphion Cultuurbedrijf op zondag 18 sep...

Doetinchem klaar voor 'toetje' op The Passion

Doetinchem was in april het decor van The Passion. Nu, zes weken later, komt er voor het eerst een v...

Boumans rekent op spin-off The Passion

Meer dan twee miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd om The Passion in Doetinc...

Dit was The Passion 2022 in Doetinchem

Doetinchem was donderdagavond op Witte Donderdag het decor van The Passion, tijdens de landelijke te...

LIVEBLOG The Passion vanuit Doetinchem

Doetinchem is donderdagavond de trotse gastheer van The Passion. In dit liveblog wordt een kijkje ac...