Ulft, Netherlands

 

Eerste Achterhoek Cup voor wielrenners

De organisatie van De Ronde van de Achterhoek heeft dit weekend voor het eerst een districtcompetitie onder de naam Achterhoek Cup georganiseerd. In Eibergen en Aalten kwamen jonge talentvolle wielrenners bij elkaar om naast het bestaande aanbod meer wedstrijden te kunnen rijden om zich te ontwikkelen.
Serena Speet | 18 maart 2022 15:20 | Aangepast op 18 maart 2022 15:20
"Op deze manier kunnen ze zich op de kaart zetten en kijken waar hun kwaliteiten liggen om zo door te kunnen stromen", vertelt organisator Herlinda ter Maat. Ter Maat geeft aan dat de Achterhoek Cup een mogelijkheid is om toekomst en perspectief te bieden aan de jeugd. Ongeveer tweehonderd jonge wielrenners deden mee aan de eerste editie van de Achterhoek Cup. De deelnemers zijn geselecteerd door verschillende districten en daardoor was het deelnemersveld ook van hoog niveau. “Daarom zijn er ook acht districten waarvan er ook acht renners per district geselecteerd zijn”, geeft ter Maat aan. “Helaas kan niet iedereen meedoen. Je moet wel al een toppertje zijn om deel te mogen nemen.”

De Achterhoek Cup is voor de jeugd ook een kans om zich op de kaart te zetten bij scouts van teams en talentcoaches. “Hoe hoger op de lijst, hoe meer je opvalt", geeft ter Maat aan. "Scouts zien dat ook en zullen je na afloop wellicht benaderen om een andere stap te gaan maken.” De organisatie hoopt de Achterhoek Cup ook volgend jaar weer te kunnen organiseren. “We willen ons hier als Achterhoek ook wel in profileren, dat doen we volgens mij op een goede manier", vertelt de organisator. "Om dit als wedstrijd voor de jeugd neer te kunnen zetten. Dus wij hopen wel dat we dit in de toekomst voort kunnen zetten, maar dat is ook in overleg met het KNWU.”

Winnares
Er werden meerdere disciplines gereden waaronder een criterium, een tijdrit en een wielerkoers. Nienke Veenhoven was één van de winnaars van het weekend. “Het was een hele afwachtende race", vertelt de winnares. “Je moet altijd goed zitten in de laatste ronde. Van de valpartij had ik persoonlijk niet zo heel veel last. Dus het ging wel goed.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Achterhoek Cup|wielrennen|

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Roemruchte wielerhistorie Gendringen in boek

In 1926 werd er voor het eerst een wielerwedstrijd gereden in de voormalige gemeente Gendringen, de ...

Bouwman door blessure niet aan start Vuelta

Koen Bouwman komt alsnog niet in actie tijdens de komende Ronde van Spanje, waarvan de start in Utre...

Nieuwenhuis kijkt uit naar Vuelta-start in eigen land

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem staat vrijdag in Utrecht aan de start van de Ronde van Spanj...

Gesink pakt rode leiderstrui in de Vuelta

Wielrenner Robert Gesink heeft vrijdag de leiderstrui gepakt bij de start van de Ronde van Spanje in...

Bouwman grijpt de bergtrui in de Giro

Koen Bouwman heeft vrijdag virtueel de leiding overgenomen in het bergklassement in de Giro d’Ital...

Vermeltfoort wint Ronde van de Achterhoek

Wielrenner Coen Vermeltfoort heeft zondag de Ronde van de Achterhoek gewonnen na een massasprint in ...