Ulft, Netherlands

Drieheuvelenweg weer aangepast vanwege kapotte bermen

Montferland hoopt de verkeerssituatie op de Drieheuvelenweg in ’s-Heerenberg te verbeteren door de weg aan één kant met grasbetonblokken te verbreden. Dit in de hoop dat het verkeer niet meer in de berm terechtkomt, wat nu voor veel overlast zorgt.
Charlotte van de Kant | 16 oktober 2022 18:46 | Aangepast op 16 oktober 2022 18:46
Het duurt nog enige tijd voordat de herinrichting van de Drieheuvelenweg van start gaat, daarom heeft Montferland besloten om de weg nu aan één kant te verbreden. Het verbreden van de weg moet ervoor zorgen dat tegemoetkomend verkeer elkaar kan passeren zonder uit te hoeven wijken in de berm. De Drieheuvelenweg is eerder smaller gemaakt, nadat de nieuwe rondweg richting Zeddam is aangelegd. “Zoals de weg nu is uitgevoerd, kun je elkaar niet passeren”, vertelt VVD-raadslid John van Schriek. “Als je een vrachtwagen op die weg tegenkomt dan is een weg van vijf meter gewoon te smal. En dan moet je ergens kunnen uitwijken. Dat is nu een probleem en dat wordt met zestig centimeter extra grasbetonblokken niet opgelost.” Van Schriek heeft eerder al een motie ingediend voor dit probleem.

Ook Joost Gerritsen van Lijst Groot Montferland ziet dit nog niet als een oplossing voor het probleem. “Ik vind het allereerst dieptriest dat het zo lang heeft geduurd”, vertelt Gerritsen. “En ik vind het een blunder dat ze het maar aan één kant doen. Eén kant is niet voldoende.” Volgens de gemeente is tweezijdige verbreding niet nodig en kunnen grotere voertuigen elkaar passeren als er zestig centimeter bij komt.

Snelheid op de weg
Daarbij werkt het verbreden van de weg aan beide kanten volgens Montferland snelheidsverhogend en dit zou het gebruik van de weg bevorderen. “Als je over grasblokken rijdt maakt dat een enorme herrie, dan ga je niet heel hard rijden”, vertelt van Schriek. “Dan rem je toch weer af.” De VVD’er geeft als optie om passeerhavens op de weg te realiseren. Volgens Gerritsen verplaatst het verkeer zich door de situatie nu naar andere delen van ’s-Heerenberg. “Daardoor wordt het op andere plekken in ’s-Heerenberg drukker en dan krijg je daar weer overlast.”

Vrachtwagenverbod
Volgens de gemeente was vijf meter breed al genoeg om elkaar te kunnen passeren en moet er pas worden uitgeweken als er twee vrachtwagens elkaar willen passeren. Daarbij mogen vrachtwagens de weg niet op, maar negeren vaak het vrachtwagenverbod, daarvoor komt nog een aanvullende bebording. “Met de verbreding is de weg het al beter dan het was”, geeft Van Schriek aan. “Maar het zal hiermee zeker niet opgelost zijn.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

Volleyballers van Active Living Orion zijn kampioen van Nederland

De volleyballers van Active Living Orion zijn kampioen van Nederland. Draisma Dynamo werd vrijdagav...

Extinction Rebellion trekt met bonte stoet naar hoofdkantoor ForFarmers

Een bonte stoet van ongeveer honderd verklede demonstranten van Extinction Rebellion (XR) en gelieer...

Meer dan tachtig Achterhoekers krijgen lintje, feest bij Huis Bergh

Mantelzorgers, clubhelden en andere bijzondere vrijwilligers, tijdens de jaarlijkse lintjesregen kre...

Nieuwe ‘hub’ in Lichtenvoorde is voorbode voor de Achterhoek

Lichtenvoorde heeft een primeur te pakken, donderdag is daar de eerste 'mobiliteitshub' van de Achte...

Onze weerkoning Gerrit voorspelt een droge maar bewolkte Koningsdag

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...

Groen licht van burgemeester, Doetinchem krijgt tweede coffeeshop

Doetinchem krijgt binnenkort een tweede coffeeshop. Magic, zoals de wietzaak aan de Veemarkt gaat he...