Ulft, Netherlands

Dolle Muziekdagen terug in Winterswijk

De Dolle Muziekdagen in Winterswijk zijn terug van weggeweest. De gele affiches met zwarte letters werden in 2013 voor het laatst opgehangen, maar nu zijn ze er weer met daarop de namen van twaalf horecaondernemingen die meedoen.
Domien Esselink | 22 juli 2022 09:37 | Aangepast op 22 juli 2022 09:37
De muziekbands treden traditiegetrouw weer op tijdens de bouwvakvakantie, om precies te zijn op de woensdagen 27 juli en 10 augustus. "Ik zie het als een nieuw begin", zegt Danny Nijman, de animator van de reïncarnatie van de Dolle Muziekdagen. De optredens in elke kroeg van Winterswijk begonnen aan het begin van de jaren tachtig in de vorige eeuw als de Dolle Dixiedagen, een naam die later veranderde in Dolle Muziekdagen. Drukbezochte avonden, maar een formule waar de sleet op kwam. In 2013 deden er nog vijf cafés mee, waarna de stekker uit het evenement werd getrokken.

Anno 2022 zijn er nog slechts een paar kroegen die meedoen. "In 2013 had je al minder kroegen en nu zijn het bijna alleen nog restaurants", zegt Nijman, zelf uitbater van een bruin muziekcafé. Hij polste in januari de animo onder de lokale horeca. "Er kwamen positieve reacties, ik vind het heel wat dat er twaalf bedrijven meedoen. Het ondernemersklimaat is veranderd. Het zijn veel jonge ondernemers die graag meedoen, ook omdat ze de corona beu zijn."

Operette
Opmerkelijke deelnemers zijn 'De Burgemeester', met een reggaeband in het nieuwe Vrijheidspark, en 'De Gulle Smid', die als enige buiten het centrum ligt. "Hartstikke leuk dat Marcel Smid meedoet, hij wil iets doen met opera of operette", zegt Nijman. "Iedereen mag het invullen zoals hij of zij wil." Er is in vergelijking met het verleden geen gezamenlijke munt waarmee kan worden afgerekend. Nijman: "Dat doen we niet meer. Er komt ook geen stichting boven te hangen.

Vergunning
"Wat wel jammer is dat we de vergunning laat hebben gekregen, omdat er nog geen nieuw college was", aldus Nijman. "Daardoor waren we laat met het boeken van de bands. Daarom hebben we alleen affiches met de namen van de deelnemende bedrijven. Voor volgend jaar hoop ik dat er tijdig kan worden geboekt, zodat ik dan een blokkenschema met de optredens kan maken."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Horeca|

Lees ook

Café Baan in Geesteren blijft behouden dankzij jong horecastel

Café Baan in Geesteren heeft nieuwe eigenaren gevonden, waarmee deze laatste voorziening in het dorp...

Xava moet oude tijden doen herleven in Doetinchem

Het centrum van Doetinchem krijgt er een nieuwe uitgaansgelegenheid bij. Horecaondernemer Pascal van...

Nieuwe opzet geeft Stadsfeest van Doetinchem toekomst

De toekomst van het Stadsfeest in Doetinchem is veiliggesteld door het optuigen van een nieuwe organ...

Leisurelands wil paviljoen en kleine feesten bij Nevelhorst in Didam

Beheerder Leisurelands heeft ambitieuze plannen met recreatieplas De Nevelhorst bij Didam. Waar het ...

Nieuwe uitbaters willen 'glorie' van Hendrixen behouden in binnenstad

Na een half jaar is het Doetinchemse Grand-café Hendrixen in de binnenstad weer open. Aaron Wallis g...

Nieuwe ijssalon verrijst in het centrum van Ulft

In het pand waar voorheen ‘Robs CeeDee Shop’ zat in Ulft, opende de IJshoek afgelopen week haar deur...