Ulft, Netherlands

Doetinchem wil overlast The Passion beperken

De gemeente Doetinchem wil samen met ondernemers kijken hoe de overlast in de binnenstad beperkt kan worden tijdens de opbouw van het podium voor The Passion. Dat is de uitkomst na een overleg tussen de gemeente, ondernemers, KRO-NCRV en producent Mediawater.
Davie Klein Gunnewiek | 11 maart 2022 16:04 | Aangepast op 11 maart 2022 16:04
"We staan in goed persoonlijk contact met de ondernemers die het betreft", zegt een woordvoerder van de gemeente Doetinchem. Vorige week stuurden een veertigtal ondernemers een brief naar de gemeente, waarin de onvrede over de plannen en de locatiekeuze voor het podium van The Passion kenbaar werden gemaakt. Daarin dreigden de ondernemers ook met juridische stappen richting de gemeente. "Er kwamen tijdens de bijeenkomst veel vragen van ondernemers en die hebben we beantwoord", zegt een woordvoerder van de gemeente. "Er zijn nog dingen die de komende tijd verder uitgewerkt gaan worden." Het podium en decor van The Passion worden opgebouwd op het Simonsplein in het centrum rond de Catharinakerk. Het podium heeft aftakkingen richting de Catharinastraat, Hamburgerstraat en Heezenstraat.

Volgens Gabi Hunter, voorzitter van de ondernemersvereniging in Doetinchem, proberen de ondernemers er het beste van te maken. Ook nadat afgelopen week bekend werd dat, ondanks de versoepelingen, The Passion zonder publiek blijft. Tijdens eerdere edities van The Passion trok het evenement duizenden bezoekers. "Het is duidelijk dat ondernemers niet om een evenement zonder publiek staan te springen, maar we gaan er samen met de producent uitkomen", zegt Hunter. Zo wordt er nog overlegd over de opbouw en afbouwtijd voor het evenement, hekken die geplaatst gaan worden en routes die toegankelijk blijven voor winkelend publiek. "Ook kijken we nog naar gastheren of gastvrouwen die publiek tijdens de op- en afbouwdagen de weg kunnen wijzen." Wel is duidelijk dat de winkels tijdens het evenement open kunnen blijven tot zes uur", zegt Hunter.

Side events

De gemeente Doetinchem wil rond The Passion op donderdag 14 april een aantal ‘side events’ gaan organiseren. Hoe deze eruit gaan zien wordt op een later moment bekend gemaakt. "We gaan deze ‘side events’ samen met de ondernemers uit de binnenstad oppakken", zegt een woordvoerder van de gemeente. Volgens Hunter is daar nog niet over gesproken met de gemeente. "Dat moet de komende periode nog gebeuren."

Foto: KRO-NCRV

Lees meer over:

The Passion|

Lees ook

The Passion vloeit in Doetinchem voort in dierenweide en markt

Het organiseren van The Passion vloeit in Doetinchem voort in meerdere lokale initiatieven. Bewoners...

The Passion krijgt sportief vervolg in Doetinchem

De gemeente Doetinchem organiseert samen met Sport-ID en het Amphion Cultuurbedrijf op zondag 18 sep...

Doetinchem klaar voor 'toetje' op The Passion

Doetinchem was in april het decor van The Passion. Nu, zes weken later, komt er voor het eerst een v...

Boumans rekent op spin-off The Passion

Meer dan twee miljoen kijkers zaten donderdagavond aan de buis gekluisterd om The Passion in Doetinc...

Dit was The Passion 2022 in Doetinchem

Doetinchem was donderdagavond op Witte Donderdag het decor van The Passion, tijdens de landelijke te...

LIVEBLOG The Passion vanuit Doetinchem

Doetinchem is donderdagavond de trotse gastheer van The Passion. In dit liveblog wordt een kijkje ac...