Ulft, Netherlands

Doetinchem klaar voor 'toetje' op The Passion

Doetinchem was in april het decor van The Passion. Nu, zes weken later, komt er voor het eerst een vervolg op het paasverhaal met The Passion Hemelvaart. Ook deze editie is opgenomen in de Achterhoek.
Davie Klein Gunnewiek | 27 mei 2022 13:18 | Aangepast op 27 mei 2022 13:18
Jurjen de Groot, directeur van de Protestantse Kerk Nederland, zei eerder al dat het een lang gekoesterde wens is om het verhaal achter Hemelvaart te vertellen. “Ik heb altijd het idee bij The Passion, waar ik overigens heel trots op ben, dat het verhaal eindigt in mineur. Namelijk het sterven en lijden van Jezus, maar er is veel meer te vertellen. Daar zat ik wel mee”, aldus De Groot. Ook hoofdrolspeelster Kim Lian van der Meij, die opnieuw in de rol kruipt van Maria Magdalena, merkt dat het verhaal rond Hemelvaart nog maar weinig bekend is. “Ik vond het maar vervelend dat iedereen vrij was op die donderdag als je hoognodig iemand moet hebben”, zegt Van der Meij. “Toen ben ik op gaan zoeken wat het verhaal rond Hemelvaart betekent.” Van der Meij vindt het een mooi en actueel verhaal. “Of je nu gelovig bent of niet, jong bent of oud, er zitten grote thema’s in het verhaal die in ons eigen leven ook terug komen.”

In tegenstelling tot The Passion is deze Hemelvaarteditie al eerder opgenomen in de Achterhoek. “Het is een soort mini film geworden”, zegt Van der Meij. “Het verhaal gaat door waar het paasverhaal is gestopt. Je ziet hoe het verder gaat met bijvoorbeeld Judas, Maria Magdalena en Petrus.” Van der Meij vond het bijzonder om Maria Magdalena te spelen: “Ze had een innige vriendschap met Jezus. In mijn ogen was ze heel belangrijk voor hem.”

Verrassende gastrollen
De hoofdrolspelers in The Passion Hemelvaart zijn hetzelfde als tijdens de paaseditie. Soy Kroon speelt Jezus, Thomas Cammaert heeft de rol van Petrus en Noortje Herlaar die van Maria. Ruud de Wild is opnieuw de verteller. Net als in The Passion heeft ook de Hemelvaart-editie enkele verrassende gastrollen. Zo zijn RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade, presentatrice Irene Moors en Hunters-team Thijs Wattimena en Marcel van de Ven te zien in The Passion Hemelvaart.

'Als je fan bent kom je aan je trekken'
Ook bekende muziekhits zullen niet ontbreken tijdens deze extra editie van The Passion. Zowel Nederlandstalige als in het Nederlands vertaalde internationale hits, krijgen een nieuwe lading. Nummers zoals ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ (Maan), ‘Goud’ (Suzan & Freek), een vertaling van Higher Power (Coldplay) en ‘Mijn land is jou land’ (Stef Bos) zijn onder andere te horen in deze editie. “Als je fan bent van The Passion kom je weer helemaal aan je trekken”, zegt Van der Meij.

Foto: KRO-NCRV

Lees meer over:

Hemelvaart|Pasen|The Passion|

Lees ook

Paasboodschap vanuit de Gudulakerk in Lochem

Het is Pasen, wat reden is voor REGIO8 om dominee Paul Wansink de ruimte te geven voor een paasboods...

The Passion vloeit in Doetinchem voort in dierenweide en markt

Het organiseren van The Passion vloeit in Doetinchem voort in meerdere lokale initiatieven. Bewoners...

Paasboodschap vanuit de Slotkapel in 's-Heerenberg

Vanuit de Slotkapel in 's-Heerenberg geeft predikant Henriëtte Nieuwenhuis een paasboodschap aan aan...

The Passion krijgt sportief vervolg in Doetinchem

De gemeente Doetinchem organiseert samen met Sport-ID en het Amphion Cultuurbedrijf op zondag 18 sep...

Illegale schoenen verkocht op grensmarkt

De politie heeft op de grensmarkt in Dinxperlo de eigenaar van een schoenenkraam gesommeerd te vertr...

Jolink heeft 'ongeleuflijk zin' in hemelvaart

Met zijn welbekende grijns laat hij zijn nieuwste aanwinst zien: een gitaar in de vorm van een schil...