Ulft, Netherlands

De Graafschap trapt seizoen af bij PEC Zwolle

De Graafschap trapt de competitie zondag af in Zwolle met een uitwedstrijd tegen degradant PEC. De selectie werd afgelopen week geteisterd door een buikgriepgolf en hoewel de meeste spelers fit lijken, houdt Poldervaart nog een slag om de arm.
Tim Rondeel | 5 augustus 2022 17:30 | Aangepast op 5 augustus 2022 17:30
“Dat gaat de goede kant op gelukkig, alleen in de staf zijn er nog wat probleempjes”, aldus Poldervaart. “Ik weet niet hoe lang de incubatietijd voor buikgriep is, ik hoor iets van veertig tot tachtig uur, dus het kan best zijn dat ik morgenochtend ineens een paar appjes ga krijgen dat het niet goed is.” Iemand die zondag niet start aan de wedstrijd is Charlison Benschop. De nieuwkomer geeft zelf aan nog niet volledig fit te zijn en Poldervaart beaamt dan ook dat hij niet aan de aftrap zal staan. Wie er wel in de spits staat, wilde de trainer nog niet prijs geven. Vanwege de buikgriep is in ieder geval Lion Kaak niet beschikbaar, terwijl Siem de Jong nog niet voldoende hersteld is voor een basisplek.

De Superboeren treffen met PEC, waar Jordy Tutuarima een van de nieuwe gezichten is, gelijk een van de mogelijke titelkandidaten. Poldervaart: “Ik denk dat ze doorgaan op de lijn de ze ingezet hebben in de eredivisie met Dick (Schreuder red.). Dat betekent afjagen waar ze af kunnen jagen en dat doen ze met heel veel strijd en heel veel passie. Dus ik verwacht een hele zware fysieke wedstrijd.” De van Fortuna Sittard overgekomen aanvaller Benschop ziet de wedstrijd van zondag ook als een eerste test: “We moeten in dit geval eerst naar onszelf kijken. Zo’n eerste wedstrijd is altijd fiftyfifty.”

Thuiskomen
Benschop merkt wel dat het team klaar is voor het nieuwe seizoen. Zelf is hij blij om na drie jaar weer terug te zijn op de Vijverberg. “Het voelde eigenlijk als thuiskomen”, laat de aanvaller weten. “Sommige jongens kende ik nog van eerder en ook veel mensen die hier nog werken, dus veel bekende gezichten en dat voelde natuurlijk hartstikke goed.”

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Schouten, Lammers, Fortes, Büttner; Brittijn, Neghli, Bouihrouchane; Önal, Gravenberch, Korte.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Kelder vol water bij centrum van Doetinchem

Redactie REGIO8 | 8 aug 2022 16:48

Deur nog niet dicht voor aanvaller Sow

Jasper Hazelaar | 10 aug 2022 14:37

Trekker vliegt in brand op Schapendijk in Heelweg

Charlotte van de Kant | 12 aug 2022 17:32

Lees ook

Stadsboulevard van Doetinchem krijgt vorm

De stadsboulevard aan de Oude IJssel bij het centrum van Doetinchem krijgt steeds meer vorm. Na een...

Pax in rouw na overlijden jonge voetballer

Voetbalclub Pax uit Hengelo heeft voor dit weekend de wedstrijden van alle teams afgelast. Reden is ...

Vrouw gewond na botsing bij Steenderen

Een 42-jarige vrouw uit Steenderen is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een ongeval in het bui...

Huizenprijzen stijgen hardst in Achterhoek

De huizenprijzen in ons land stegen afgelopen maand met 20,1 procent in vergelijking met vorig jaar....

REGIO8 blikt in vier jaaroverzichten terug op de meest opmerkelijke nieuwsfeiten van 2021 in de Acht...

Aalten wil spoorwegovergang snel sluiten

De gemeente Aalten wil dit jaar samen met de provincie Gelderland de laatste onbewaakte spoorwegover...