Ulft, Netherlands

Curaçaose burger zet voet aan wal in Doetinchem

De in Curaçao wereldberoemde Williburger is voor het eerst de oceaan overgestoken naar Nederland. Eeterij de Dennen in Doetinchem heeft de zaak om niet beschikbaar gesteld aan Marfa Wawoe, bedenker van de burger, om het gerecht aan het Nederlandse publiek te laten proeven. De Williburger is zo bijzonder omdat hij gemaakt is van geitenvlees, typisch voor het Caribische eiland. De Dennen en Wawoe pakken het gelijk groots aan, ze willen de wedstrijd om beste burger van de Benelux winnen.
Nick Hermsen | Bart Sollman | 25 augustus 2023 15:07 | Aangepast op 25 augustus 2023 15:07
“Dit zijn echt mijn twee engelen”, zegt Wawoe terwijl ze een sigaretje rookt op het terras voor de Dennen. Hiermee doelt ze op Jerry en Diana Weber, eigenaars van de eeterij. Per toeval kwam het echtpaar een jaar geleden in de zaak van Wawoe op Curaçao. “We kwamen met elkaar aan de praat en zo ontdekten we dat Marfa de burger eigenlijk wel buiten Curaçao wilde verkopen”, zegt Jerry. Met horecaondernemers onder elkaar is het al snel één plus één is drie, dus het idee was snel geboren. Het echtpaar Weber bood hun zaak om niet aan om als eerste plek buiten Curaçao de burger te verkopen.

De aankondiging van de burger heeft voor veel extra reserveringen gezorgd bij de Dennen. Mensen vanuit heel Nederland willen de Williburger proeven. Jerry: “We zitten normaal al aardig vol met vaste gasten, nu komt er nog meer bij. Zelfs vanuit Monnickendam komen er gasten.” Ook voor Wawoe is het een feest der herkenning: “Zeventig procent van mijn gasten is Nederlands, ik zag tussen de reserveringen al wat bekende namen staan.”

Beste burger Benelux?
Nu de geitenburger in Nederland is, is hij ook gelijk ingeschreven voor de wedstrijd om beste burger van de Benelux. Jerry Weber kreeg een wildcard voor de finale voor zijn burger, maar gaf deze aan Wawoe. Ergens komende week komt een mystery guest de burger proeven en beoordelen. Als deze goed beoordeeld wordt, gaat de burger naar de grote finale in Maastricht. Maar wat maakt de burger nu écht uniek? “Dat weet je als je hem proeft, hij smaakt hemels”, zegt Wawoe.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Snackbar|Doetinchem|Curaçao|

Lees ook

De Graafschap in eigen huis niet voorbij hekkensluiter Jong FC Utrecht

De Graafschap heeft vrijdagavond een modderfiguur geslagen in aanloop naar de play-offs om promotie ...

Straf voor De Graafschap, geen uitsupporters mee naar FC Emmen

De Graafschap heeft, opnieuw, een straf gekregen van voetbalbond KNVB vanwege het gedrag van de eige...

Kersverse landskampioen Orion heeft drie aanwinsten binnen

Active Living Orion heeft drie nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Onder andere vo...

De Graafschap wil het 'oude logo' definitief opnieuw invoeren

De Graafschap heeft een verzoek gedaan aan de leden van de vereniging om het ‘oude logo’ definitief ...

Afgeleide automobilist raakt boom bij eenzijdig ongeval in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval in Doetinchem zijn dinsdagavond geen gewonden gevallen. Wel raakten het vo...

Isabelle Bisseling nieuwe directeur Stadsmuseum Doetinchem

Het Stadsmuseum Doetinchem heeft de opvolger van de vertrokken directeur Esther Ruesen binnen. Vanaf...