Ulft, Netherlands

Bökkers in startblokken voor nieuwe tour door heel Nederland

De dialectrockers van de band Bökkers staan aan de vooravond van hun nieuwe tour onder de naam 'Onbesoesde Rock'N Roll'. Op 1 april opent de band van leadzanger Hendrik Jan Bökkers het seizoen en vervolgens trekken ze langs meer dan veertig podia in heel Nederland.
Tim Rondeel | Remco Geurts | 17 maart 2023 14:55 | Aangepast op 17 maart 2023 14:55
"We gaan een hele hoop toffe dingen doen", aldus zanger Hendrik Jan Bökkers. "Ik mag nog niet alles zeggen, want er zijn natuurlijk nog een aantal festivals die het aan moeten kondingen. En in oktober en november doen we een kleine 25 theathers door heel het land." De agenda van de band zit aankomend jaar dus goed vol. "We hoeven ons niet te vervelen", zegt Bökkers. De tour heeft de naam 'De Onbesoesde Rock'N Roll Tour' gekregen. "Het klinkt mooi en dekt de lading", aldus de zanger. "Het is een beetje feestelijk en het is remmen los en gas d'r op, dat is wat we doen."

Waar dit jaar optredens wachten op grote podiums als de Zwarte Cross en het Bevrijdingsfestival begint de tour van de rockformatie in de nieuwe popzaal van de Hanzehof in Zutphen, de Buitensociëteit. "Ik denk dat het heel tof is dat je een zaal is dit kan gebruiken als poppodium, als rocktempel", aldus de zanger. "Een kleine duizend man past d'r in en dat is precies een mooi aantal om de intimiteit te houden. Dat je wel contact hebt met je publiek, maar toch groot genoeg om een 'onbesoesd' feest van te maken."

Titelsong
Onlangs kwam de titelsong van de tour uit als nieuwe single. Volgens Bokkers, die vanuit Salland gaat verhuizen naar het buitengebied van Ruurlo, zit er nog meer in het vat: "Ergens in mei gaan we nog een single uitbrengen in in het najaar gaan we een liveplaat uitbrengen. Dat wordt wel een heel tof ding." De liveplaat bevat opnames van optredens van afgelopen jaar.

Van Zeeland tot Groningen
Met optredens in de provincies Zeeland, Limburg en Groningen trekt de band door heel Nederland. Volgens de kersverse Achterhoeker weten ze daar net zo goed wat feesten is als in het Oosten: "Het is natuurlijk wel agrarisch gebied waar we staan, dus het slag volk is wel een beetje hetzelfde. Het is bij ons overal feest!"

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Bokkers|Dialectmuziek|

Lees ook

DI-RECT, Jonna Fraser en bijzonder nieuw dialecttrio op Zwarte Cross

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper vormt op de Zwarte Cross een gelegenheidsformatie met Hendrik Jan ...

Nieuwe namen Zwarte Cross, Suzan & Freek headliner op de donderdag

De Zwarte Cross heeft donderdag weer een nieuwe lijst met namen bekend gemaakt voor de editie van 20...

Onbesoesde Rock'n Roll van Bökkers op de Zwarte Cross

Met het verhuizen van frontman Hendrik Jan Bökkers naar Ruurlo is zijn dialectformatie Bökkers nu oo...

Burgemeesters en Bökkers rond Nieuwjaar op televisiezender REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt rond Nieuwjaar verschillende specials uit over uiteenlopende onderwerpen. ...

Rockers van Normaal laten anhangers nog altijd høken

Duizenden bezoekers genoten op Hemelvaartsdag van het traditionele concert van de oude rockers van N...

Achterhoekse headliners voor festival Huntenpop

De eerste namen voor Huntenpop zijn woensdag bekend gemaakt door de organisatie. Onder andere Suzan ...