Ulft, Netherlands

 

Achterhoeks stel start restaurant in Arnhemse kerk

Bart Leussink en Janiek van den Broeck starten een hotel-restaurant in een voormalige kerk in Arnhem. In het pand uit 1898 zat eerst horecabedrijf Bizar Bazar, maar het wordt nu overgenomen door het Achterhoekse stel, die het de komende twee maanden naar hun eigen hand verbouwen.
Rens van Schip | 4 januari 2023 16:18 | Aangepast op 4 januari 2023 16:18
“We willen de sfeer van de kerk terug laten komen in ons restaurant en hotel”, vertelt de 24-jarige Janiek uit Didam, die samen met haar eveneens 24-jarige vriend Bart uit Ruurlo de voormalige Bizar Bazar in Arnhem heeft overgenomen. De twee werkten al verschillende jaren in de horeca. Zo deed Janiek ervaring op in het buitenland en werkte Bart bij restaurants in Zutphen en Amsterdam. Het koppel ontmoette elkaar toen ze allebei werkten bij Villa Ruimzicht in Doetinchem, dat onderdeel is van de Horeca Inspiratie Maatschappij (HIM+). Via deze organisatie, eigenaar van verschillende horecabedrijven in de Achterhoek, kwam het stel bij de kerk terecht. “We waren op wijnreis in Zuid-Afrika toen HIM+ belde of Bizar Bazar iets voor ons was”, aldus Janiek.

De twee hoefden niet lang te twijfelen, Bart is blij met de keuze voor het centrum van Arnhem: “De kerk is voor ons een unieke plek op een unieke locatie om een hotel en restaurant te beginnen.” In het voormalige kerkgebouw hoopt de geboren Achterhoeker zijn klanten een bijzondere beleving te gaan geven: “We willen de gasten een nieuwe fine dining-experience geven.” Ook hoopt de ondernemer de komende twee maanden zijn eigen stijl aan te brengen: “We proberen het beste uit onszelf te halen en het beste uit de producten waar we mee werken."

Uitdaging
De HIM+ verzorgde de aankoop van het pand en regelde aan de achterkant het papierwerk zodat de twee Achterhoekers zich op het restaurant kunnen richten. Janiek is blij met de ondersteuning en kennis: “We hebben ervaring als chef en als gastvrouw, maar het gedeelte ondernemen is nieuw voor ons. Daarom is het fijn om met ervaren mensen deze uitdaging aan te gaan.”

Bijzondere elementen
Volgens Bart komen historische delen van de kerk uit 1898 ook in hun nieuwe restaurant terug: “De mooie elementen van de kerk, zoals glas-in-lood, gaan we uitlichten.” De huidige naam van het restaurant, Bizar Bazar, keert niet meer terug. Wat de nieuwe naam gaat worden houdt het stel voorlopig nog voor zichzelf. Bart en Janiek hopen de horecagelegenheid begin maart te openen.

Foto: Ed Smit (HIM+)

Meest gelezen

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Lees ook

Tennisvereniging Didam krijgt twee nieuwe padelbanen

Gemeente Montferland gaat Tennisvereniging Didam door middel van een lening helpen met de aanleg van...

Bestuurder (63) van brommobiel opgepakt na ongeval in Didam

De 63-jarige bestuurder van de brommobiel die zondag al spookrijdend op een motorrijdster botste in ...

De deur zit dicht, maar deze winkels in Doetinchem zijn gewoon open

Steeds meer Doetinchemse winkeliers houden hun deuren dicht om te besparen op de torenhoge energieko...

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Het bedrijf Trots op de Achterhoek, onder meer bekend van de sokken in de kleuren van de Achterhoeks...

24 auto's en duizenden euro's in beslag genomen bij controle A18

Bij een grote controle langs de de A18 bij Didam zijn er donderdag 24 auto's in beslag genomen, ook ...

Stuk weide afgebrand in buitengebied Ruurlo

In het buitengebied van Ruurlo is maandag een stuk weide in brand gevlogen. De brandweer rukte mede ...