Ulft, Netherlands

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Een groep Achterhoekers heeft een eigen dag uitgeroepen op de operatiekamers van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Door sokken te dragen met de kleuren van de Achterhoekse vlag draagt een twintigtal medewerkers de regio waar ze vandaan komen uit.
Jasper Hazelaar | 3 augustus 2022 09:18 | Aangepast op 3 augustus 2022 09:18
Met negentien Achterhoekers in een team van ongeveer honderd man is de regio aardig vertegenwoordigd in het Arnhemse ziekenhuis. Met de sokken in de kleuren van de Achterhoekse vlag hebben ze een manier gevonden om de regio uit te dragen. “We hebben allemaal dezelfde blauwe pakken voor op de operatiekamer, dus we kunnen ons alleen onderscheiden met de schoenen en sokken”, zegt operatieassistente Kitty van Sommeren uit Doesburg, die zichzelf ziet als Achterhoekse. “Op een gegeven moment heeft een collega de Achterhoekse sokken aangehad en toen wilden steeds meer dat hebben.”

De sneeuwbal rolde door en inmiddels is de woensdag in het ziekenhuis omgedoopt tot ‘Achterhoekdag’. “Nu doet iedereen ze aan als ze eraan denken en post ik regelmatig een foto op Instagram”, zegt Van Sommeren, die hoopt collega’s uit de Liemers en andere delen van Gelderland te overtuigen om de groene sokken te dragen. “Er is nog wel wat eer te behalen. Een stuk of drie, vier uit de Liemers proberen het nu met die sokken, maar wij zijn met meer!”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal
Foto: Trots op de Achterhoek

Lees meer over:

Ziekenhuis|Rijnstate|Achterhoek|

Meest gelezen

Achterhoekers nemen OK in Arnhem over

Jasper Hazelaar | 3 aug 2022 09:18

Auto te water in Doetinchem

Tim Rondeel | 5 aug 2022 09:33

Helikopters vliegen laag boven de Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 aug 2022 20:37

Lees ook

Toch een kerstgevoel op de covid-afdeling

De kerstdagen vieren in het ziekenhuis, dat is misschien niet de eerste plek waaraan je denkt om Ker...

Geen enkele coronapatiënt meer in het SKB

Het aantal coronapatiënten in de Achterhoekse ziekenhuizen is de afgelopen tijd flink teruggelopen....