Leerlingen leggen bloemstuk in Ulft

Gepubliceerd: 01-04-2022 15:04. Bijgewerkt: 01-04-2022 15:31

Groep 8 van Kindcentrum Oersprong uit Ulft hebben vrijdag een bloemstuk gelegd bij het door hun geadopteerde monument op het Kennedyplein. Er is stilgestaan bij het begrip vrijheid en er zijn gedichten voorgelezen.

“Wij hadden ons aangemeld bij de landelijke 4 en 5 mei herdenking", vertelt Engelbert Groen, meester van groep 8 op de Oersprong. "Dankzij die aanmelding kregen we een waardebon van Fleurop, die wij als school dan weer kunnen inwisselen voor een bloemstuk." Groen bespreekt de gebeurtenissen uit de Tweede Oorlog altijd met zijn leerlingen. "Ook gaan we elk jaar naar Markt 12, het oorlogsmuseum in Aalten. Omdat 4 en 5 mei eigenlijk altijd in de meivakantie vallen hebben we besloten onze herdenking naar 1 april te verschuiven. Wij herdenken de bevrijding van Ulft, wat natuurlijk ook toepasselijk is omdat Ulft op die dag bevrijd is.”

Volgens Groen vinden de leerlingen het erg interessant om meer te leren over de oorlog: "Dit jaar merken we echter dat het nog meer speelt onder de kinderen. Ze zijn erg betrokken bij de oorlog in Oekraïne." In de gedichten die bij het monument in Ulft voorgelezen zijn, hadden sommige kinderen het ook over Poetin en de situatie in Oekraïne. "De leerlingen uit groep 8 zouden het niet erg vinden als er Oekraïense vluchtelingen bij hun in de klas komen. Ze vragen er vaak naar en geven aan graag te willen helpen in het begeleiden van de Oekraïners."

Foto: Kindcentrum Oersprong


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)