Ulft, Netherlands

La Fuente en Douwe Bob trappen sfeervol Festival Achterland af

Foto: REGIO8
Festival Achterland is donderdagavond in Doetinchem van start gegaan met een nieuwe editie van Achterland XL. Bijna vierduizend bezoekers zagen headliners als Douwe Bob en La Fuente losgaan op de kleine podia langs de Oude IJssel, op de enige betaalde dag van het vijfdaagse festival.
Remco Geurts | Hidde Vinkenvleugel | 17 mei 2024 15:58 | Aangepast op 17 mei 2024 15:58
“Het is ieder jaar hartstikke leuk en een ontzettend gezellige sfeer”, beschrijft een bezoeker van het festival. “Er komen ook nog andere leuke artiesten dus het is nu al een heel goed begin.” Vorig jaar was DI-RECT de enige 'grote naam' op donderdag, nu genoten Diggy Dex, Douwe Bob én dj La Fuente van de Achterhoekse gezelligheid op het festival.

“Vooral toen ik nog heel veel dronk toen waren de feestjes in het oosten al helemaal de beste feestjes”, aldus de populaire muzikant Douwe Bob. “Ze zeggen wel eens dat de mensen hier stug zijn of een vaste ziel hebben, maar dat vind ik helemaal niet zo.” De geboren en getogen Amsterdammer speelde onder andere zijn bekende nummers als ‘Slow Down’ en ‘Nothing To Lose’.

Klein maar fijn
Met het festival op De Bleek is het vaak passen en meten om alles op een relatief kleinere locatie te krijgen. Artiest La Fuente is sinds een aantal jaar te vinden op de grootste festivals in Nederland maar kan deze intieme sfeer erg waarderen. “Ik hou er erg van dat het heel intiem is zodat je echt een connectie kan maken met het publiek”, aldus de Eindhovenaar. “Het maakt het nog iets gezelliger en gemoedelijker, dan die hele grote festivals.”

Pinstoring
Met bijna vierduizend bezoekers was Achterland XL bijna uitverkocht, wel zorgde de landelijke pinstoring van donderdagavond voor wat problemen. “Het was wel zuur natuurlijk”, legt organisator Bart Kiers uit. “We hebben het opgelost met een QR-code om het betalen op te lossen en het draait nu weer, dus dat is top.”

Vier podia
De aankleding van Achterland is dit jaar anders met meerdere podia, die in samenwerking met lokale horeca tot stand zijn gekomen. Dat bevalt volgens de organisatie goed. “Wij willen een sfeervol terrein in samenwerking met de lokale horeca”, legt Kiers uit. “Je maakt een soort dorpsfeest in festival vorm en het werkt blijkbaar.” Het festival is vanaf vrijdag tot en met maandag gratis te bezoeken.

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Geliefde speelfontein keert terug in centrum van Doetinchem

De bekende speelfontein staat vanaf volgende week weer in het centrum van Doetinchem. De PlayFounta...

Brandweerwagen vast in weiland bij Doetinchem na blussen brand

De brandweer van Doetinchem is dinsdagmiddag vast komen te zitten op een weiland naast de Kruisbergs...

Douwe Bob, La Fuente en Diggy Dex op Festival Achterland XL

Festival Achterland XL keert dit jaar terug op de Bleek in Doetinchem met niet één, maar vier hoofdl...

Kunstijsbaan siert ook deze winter de binnenstad van Doetinchem

Bezoekers van de binnenstad van Doetinchem kunnen binnenkort weer schaatsen. Vanaf vrijdag 8 decembe...

Geen vergunning, dus streep door Bevrijdingsfestival in Doetinchem

Het Bevrijdingsfestival dat op 5, 6 en 7 mei zou plaatsvinden bij het centrum van Doetinchem gaat di...